Antena Meniu Search
x

Sfinţii Mihail şi Gavril 2019. Semnificaţia numelor celor mai cunoscuţi îngeri

Sfinţii Mihail şi Gavril sunt sărbătoriţi de creştinii ortodocşi din România, în fiecare an, pe 8 noiembrie. Totuşi, puţini sunt cei care cunosc semnificaţia numerlor celor mai cunoscuţi îngeri.

de Redactia Observator

la 07.11.2019, 11:06

Sfinţii Mihail şi Gavril sunt sărbătoriţi de creştinii ortodocşi din România, în fiecare an, pe 8 noiembrie. Totuşi, puţini sunt cei care cunosc semnificaţia numerlor celor mai cunoscuţi îngeri.

Sfântul Arhanghel Mihail este conducătorul cetelor îngereşti, arhanghelul cu sabia de foc, pus de Dumnezeu să păzească intrarea în Rai.

Numele Sfântului Arhanghel Mihail este invocat de bolnavi şi de cei aflaţi în suferinţă.

În Apocalipsă, Arhanghelul Mihail conduce cetele îngereşti împotriva diavolului.

Pe acelaşi subiect

În context religios, numele Mihai sau Mihail, care provine din ebraică, înseamnă: 'cine este ca Dumnezeu?', 'cine se compară cu Domnul?', acest nume fiind asemenea unei rugăciuni de slavă adusă Domnului, căci nimeni şi nimic nu se compară cu puterea lui Dumnezeu, cu dreptatea Sa şi, mai ales, cu dragostea Sa care le cuprinde pe toate.

Ce semnificaţie au cele două nume ale Sfinţilor Mihail şi Gavril pentru români

Cei care poartă numele Sfântului Mihail, care poate fi derivat în Mihai sau Mihaela, sunt persoane calme, răbdătoare şi inteligente.

Aceştia sunt consideraţi suflete libere, personalităţi idealiste, dar în mod surprinzător, nu-şi asumă foarte multe riscuri în viaţa de zi cu zi.

Sunt precauţi din fire, ceea ce le asigură confortul emoţional de care au nevoie pentru a se simţi bine în pielea lor.

Calendar ortodox 8 noiembrie 2019. Sărbătoare cu cruce roşie

Sfinţii Mihail şi Gavril 2019. Semnificaţia numelui Gavril

Sfântul Arhanghel Gavriil este mesagerul Domnului, dar şi cel ce ţine piept demonilor şi răului.

Numele Gavril sau Gabriel ne arată nu doar că Dumnezeu este Atotputernic, ci şi că omul îşi găseşte puterea în Dumnezeu, adică în credinţă şi iubire: puterea de a trece peste orice greutate, puterea sufletească de a răzbi şi învinge în viaţă.

În context religios, Gavril sau Gabriel înseamnă: 'Dumnezeu este puternic', numele acesta deosebit arătându-ne nu doar că Dumnezeu este Atotputernic, ci şi că omul îşi găseşte puterea în Dumnezeu, adică în credinţă şi iubire: puterea de a trece peste orice greutate, puterea sufletească de a răzbi şi învinge în viaţă.

Persoanele care poartă numele Gabriel sau Gabriela sunt firi vesele şi sociabile, dar şi ambiţioase.

Reuşesc adesea în ceea ce îşi propun şi au talent de antreprenori. Totuşi, pot fi foarte încăpăţânaţi şi cu greu fac compromisuri, chiar şi atunci când acestea se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Sfinţii Mihail şi Gavril 2019. Semnificaţia numelor celor mai cunoscuţi îngeri