Shaorma, o afacere cu de toate
Nu există român care să nu fi mâncat măcar odată mâncare orientală. Iar la loc de cinste se află, bineînţeles, shaorma, care a devenit, în ultimii ani, o tentaţie de care, cu greu, poţi să te fereşti
Nu există român care să nu fi mâncat măcar odată mâncare orientală. Iar la loc de cinste se află, bineînţeles, shaorma, care a devenit, în ultimii ani, o tentaţie de care, cu greu, poţi să te fereşti
Până acum, shaorma cu de toate era un sport bărbatesc. Femeile vin însă tare din urmă, spun studiile. Asta şi pentru că fast-food-urile au cucerit jumătate din piaţă. Poftele românilor sunt o afacere de zeci de milioane de euro.
Cu toate că nutriţioniştii spun că amestecul de carne, cartofi şi mai ales sosuri este o bombă calorică, există şi metode prin care, shaorma devine o alternativă chiar pentru dietă.
Nutriţioniştii spun că shaorma este un preparat sănătos dacă are în compoziţia sa câteva sute de grame de carne slabă cum este pieptul de pui şi câteva grame de legume.
Iar pe lângă toate aceste beneficii, preţul accesibil, dar şi economia de timp pentru cei mai mulţi sunt esenţiale.
Lanţurile şi micile companii româneşti deţin peste 35% din piaţa restaurentelor fas-food. O afacerere care continuă să înflorească, hrănită de pofta românilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰