Antena Meniu Search
x

Sibiu a devenit devenit Regiune Gastronomică Europeană. Bucătarii au pregătit cina pentru o mie de studenţi militari

A fost o nouă seară în care bucatele noastre tradiţionale şi gustul autentic românesc au fost vedete la Sibiu - devenit Regiune Gastronomică Europeană. Bucătarii au primit o nouă provocare: să pregătească cina pentru o mie de studenţi militari, totul cu un buget limitat.

de Redactia Observator

la 13.02.2019, 11:35

Vezi și

A fost o nouă seară în care bucatele noastre tradiţionale şi gustul autentic românesc au fost vedete la Sibiu - devenit Regiune Gastronomică Europeană. Bucătarii au primit o nouă provocare: să pregătească cina pentru o mie de studenţi militari, totul cu un buget limitat. În plus, meniul a trebuit să nu depăşească 1800 de calorii, aşa cum cer directivele militare. Au fost prezenţi inclusiv oaspeţi de peste hotare.

Deşi a stat sub semnul gastronomiei, seara a început ca la cazarmă. Cei o mie de miliatri de la Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu au intonat imnul cu ocazia desemnării Sibiului drept Regiune Gastronomică Europeană.

Felurile pregătite nu au fost deloc sofisticate. Cei peste 50 de bucătari au încins plitele şi au gătit pentru oaspeţi preparate tradiţionale româneşti.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Provocarea a fost cu atât mai mare pentru bucătari cu cât au avut constrângeri. Un buget limitat la un euro de persoană, iar porţiile să aibă 1800 de calorii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este doar începutul unui an în care bucătăria românească şi tradiţiile noastre vor fi promovate prin tot felul de evenimente dedicate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Programul va continua şi astăzi, miercuri, la o stână din Munţii Cindrel, unde oaspeţii de peste hotare vor face cunoştinţă cu bucătăria ciobănească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sibiu a devenit devenit Regiune Gastronomică Europeană. Bucătarii au pregătit cina pentru o mie de studenţi militari