Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Povestea Denisei, singura elevă din mediul rural care a luat 10 la Evaluarea Națională. Acum 10 ani, fetei i-a fost refuzată înscrierea la grădiniţă

Peste 300 de adolescenţi au obţinut anul acesta media generală 10 la evaluarea naţională. Au ştiut exact ce vor şi au muncit pentru a-şi atinge scopul. Unii dintre ei nu au făcut niciodată meditaţii. O lecţie vine din judeţul Vaslui, unde o elevă povesteşte cum a înfruntat prejudecăţile.

de Redactia Observator

la 21.06.2018 , 23:35

Peste 300 de adolescenţi au obţinut anul acesta media generală 10 la evaluarea naţională. Au ştiut exact ce vor şi au muncit pentru a-şi atinge scopul. Unii dintre ei nu au făcut niciodată meditaţii. O lecţie vine din judeţul Vaslui, unde o elevă povesteşte cum a înfruntat prejudecăţile. Era introvertită, nu vorbea prea mult la ore, iar profesorii au încercat să o excludă din comunitate. Astăzi este mândria judeţului.

Denisa Aeloaiei e o învingătoare. A venit pe lume într-o familie modestă, într-un sat din Vaslui. Fără ajutor şi fără mediţatii, numai prin puterile ei, a obţinut nota 10 la ambele probe ale evaluării naţionale. 

Denisa Valentina Aeloaiei, elevă de nota 10:

Vezi și

E o mandrie pentru mine. Ma bucur ca am putut sa arat tarii ca si in mediul rural se invata, indiferent de profesori, indiferent de elevi.

Acum 10 ani, fetei îi fusese refuzată înscrierea la grădiniţă, pentru că nu vorbea. 

Crina Ioana Brănici - directoarea Şcolii din Stănileşti:

A fost incurajata de familie sa iubeasca invatatura. Sa invete. Ai carte, ai parte.

Azi, toti oamenii din satul Stănileşti sunt mândri de ea. 

Denisa va merge la un liceu din Husi si se va dedica matematicii, pe care spune ca o iubeste.

La Satu Mare, doar doi elevi au obţinut media generală 10. Eduard este unul dintre ei. 

EDUARD MIHAI, elev de nota 10:

Am invatat treptat. Si din clasa a V-a am cam reusit sa ma pronunt. Am fost la diverse concursuri si olimpiade in clasa a V-a.

Eduard practică fotbalul profesionist de 9 ani. Dar performanţa cere întotdeauna sacrificii. 

EDUARD MIHAI, elev de nota 10:

Pana in clasa a VIII-a au mers foarte bine matematica cu fotbalul, dar din clasa a VIII-a, cand am pus mai mult accesnt si s-a apropiat examenul, am lasat la o parte fotbalul.  

Eduard ştie ce vrea mai departe: va mearge la profilul mate-info, pentru a deveni programator. Pentru a atinge perfecţiunea, pe lângă sacrificii, e nevoie şi de multă muncă.

Dragoş, unul din cei patru zecari ai judeţului Mureş, ştie asta cel mai bine.

Dragoş Manoilă - elev de nota 10:

Am rezolvat sute de teste la matematică care au cuprins probleme si de algebra, si de geometrie, cele de geometrie fiiind mai numeroase, mai grele si cu multe particularitati, iar la romana am facut tot posibilul ca sa-mi simulez experienta de la evaluare. 

Dragoş a fost premiat la zeci de concursuri şi olimpiade, iar clasa a VIII-a a terminat-o tot cu media 10. Deocamdată, nu s-a decis asupra profesiei.   

Dragoş Manoilă - elev de nota 10:

Am ales pentru liceu profilul de stiintele naturii, pentru ca este un profil cat se poate de echilibrat, iar dupa terminarea lui pot sa aleg orice ruta doresc.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Povestea Denisei, singura elevă din mediul rural care a luat 10 la Evaluarea Națională. Acum 10 ani, fetei i-a fost refuzată înscrierea la grădiniţă