Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sir de Erbiceni: Primarul s-a DESEMNAT cetăţean de ONOARE

Mare e grădina ta, Doamne! Primarul comunei ieşene Erbiceni se poate lăuda cu prea multe titluri de onoare

de Redactia Observator

la 18.10.2014 , 15:51

Mare e grădina ta, Doamne! Primarul comunei ieşene Erbiceni se poate lăuda cu prea multe titluri de onoare

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași au descoperit că fostul primar, Constantin Ivan, a ajuns la performanța de a se desemna singur cetățean de onoare.

Comună are aproximativ 5.000 de locuitori și 20 sunt cetățeni de onoare, numiți, potrivit actualului primar, în funcție de susținerea electorală de care au dat dovadă.

Articolul continuă după reclamă

Stoica Ion a fost vânzător la magazin. Venea lumea acolo şi cumpăra. Normal, era om cu influenţă în comună. Altul era tehnician veterinar. Mergea din casă în casă cu vitele şi putea să facă propagandă“, a declarat actualul primar al Erbiceniului, Ionel Lungu.

Iar pe lista cetățenilor de onoare mai apar foștii consilieri locali sau preoții, atât cel al bisericii ortodoxe, cât și cel al bisericii catolice. Mai mult, unul dintre preoți e chiar cumnatul său.

Au făcut diferite activităţi în comună. Ştiu că şi băiatul ăsta care este acum primar, a făcut lucruri bune. Nu mai reţin exact ce la fiecare, dar au făcut. Că doar nu puteam să dăm la nişte golani, care să fi făcut lucruri rele. Aşa s-a hotărât de către Consiliu, nu a fost respinsă de Prefectură”, a declarat fostul primar Ivan.

Actualul primar spune că există o singură persoană care a meritat să fie numită cetățean de onoare. „Toţi sunt făcuţi de el, de fostul primar, mai puţin Lupu Ilinca. Această fetiţă a fost implicată în comună într-un proiect de educaţia tinerilor în privinţa drogurilor, a sexului, privind comportamentul în societate. A reuşit să strângă în acest proiect peste 100 de tineri, cadre didactice. Medici, psihologi au venit aici. Un copil şi ce a reuşit să facă”, a explicat actualul primar.

Comunitățile locale le pot oferi diverse beneficii celor care sunt declarați cetățeni de onoare. Printre altele, una dintre ele este și scutirea de taxe.

Potrivit legii, „Cetățean de Onoare este un titlu onorific acordat de autoritățile unei localități unei persoane a cărei activitate sau existență este legată în mod deosebit de viața localității sau pentru talentul și serviciile deosebite aduse de aceasta localității. De obicei, titlul se acordă unor personalități din domeniul culturii, artei, științei, învățământului sau sănătății, dar și unor sportivi și oameni de afaceri.”

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Sir de Erbiceni: Primarul s-a DESEMNAT cetăţean de ONOARE