Antena Meniu Search
x

Situaţie dramatică în Harghita. Viscolul a blocat circulaţia pe mai multe drumuri, iar unele oraşe au rămas fără curent

Fenomenele meteo extreme de miercuri şi de joi au făcut prăpăd în jumătatea de est a ţării, unul dintre cele mai afectate judeţe fiind Harghita.

de Redactia Observator

la 06.02.2020, 17:29

Autorităţile locale trag din greu pentru remedierea problemelor
Viscolul a făcut prăpăd în judeţul Harghita - Facebook

Fenomenele meteo extreme de miercuri şi de joi au făcut prăpăd în jumătatea de est a ţării, unul dintre cele mai afectate judeţe fiind Harghita.

Drumul Naţional 12C, Gheorgheni - Lacul Roşu, şi Drumul Naţional 13B, zona Pasului Bucin, au fost blocate din cauza copacilor căzuţi pe carosabil.

A fost nevoie de o intervenţie exemplară a autorităţilor locale pentru redeschiderea parţială a circulaţiei, pompierii militari și civili harghiteni, din cadrul Detașamentului Gheorgheni și SVSU Praid și Joseni, acţionând alături de echipaje specializate ale Secției de Drumuri Naționale și de jandarmi montani.

De asemenea, Drumul Judeţean 125, Sândominic - Bălan, a fost blocat din cauza copacilor căzuţi pe carosabil.

Aproape 4.000 de oameni din şapte localităţi au fost afectaţi de avariile înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Cea mai dificilă situaţie pare a se înregistra în localitatea Bălan, unde vântul a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră, iar oamenii, conform unor martori locali, au rămas de mai bine de 24 de ore fără curent electric, căldură, apă şi semnal la telefon.

Se speră ca situaţia să fie remediată parţial în cursul serii de joi, celor care însă nu vor avea noroc în acest sens recomandându-li-se să meargă la prieteni sau rude peste noapte, unde ar putea găsi condiţii mai bune de încălzire.

Vântul puternic a smuls şi acoperişul de mai multe clădiri din judeţul Harghita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Situaţie dramatică în Harghita. Viscolul a blocat circulaţia pe mai multe drumuri, iar unele oraşe au rămas fără curent