Antena Meniu Search
x

Situație incredibilă la Vaslui! Un bărbat care a stat două zile legat de pat în Spitalul Județean, a fost externat fără știrea familiei, care acum îl caută cu disperare

O anchetă a fost declanșată la Spitalul Județean Vaslui, după dispariția unui pacient, care a stat două zile legat de pat, la secția Psihiatrie.

O anchetă a fost declanșată la Spitalul Județean Vaslui, după dispariția unui pacient, care a stat două zile legat de pat, la secția Psihiatrie.

Potrivit vremeanoua.ro, Ochianã Iorgu, 79 de ani, a fost internat săptămâna trecută la secția Psihiatrie a spitalului din Vaslui, după ce familia a anunțat poliția că acesta este extrem de agresiv, pe fondul consumului de alcool. 

Extrem de recalcitrant, bărbatul a fost plasat singur într-un salon și legat de pat, potrivit fiului său. Joi, 23 noiembrie, însã, medicii au dispus externarea lui. Familia a aflat abia două zile mai târziu, când fiul acestuia a mers să-l viziteze.

„Asistentele mi-au spus că fusese externat, pentru că se linistise și era destul de lucid. L-au întrebat dacă are rude la care să meargă, el a spus că da, și i-au dat drumul. Dar nu pot înțelege de ce au făcut asta, dacă eu am semnat în patru exemplare că nu va pleca de acolo fără mine. Nu avea haine groase, nu avea geacă, unde s-a dus el, așa, dezbrăcat?”, a declarat Costel Iorgu, fiul bătrânului dispărut.

Bărbatul este șocat de decizia medicilor de a-i da drumul pacientului, fără a-i anunța familia. „Nu întelegem de ce i-au dat drumul. Eu am semnat în patru exemplare că nu va pleca de acolo fără mine, am dat toate datele, inclusiv număr de telefon. A stat singur în salon, legat de pat, i-au făcut injectii. Cum de, dupã douã zile, l-au considerat sãnãtos pentru a fi externat? Eu vă spun, are probleme psihice, dă din picioare, rupe, trânteste, lovește tot ce prinde… M-a zgâriat si pe mine, dar si pe doamna care vine sã aibã grijă de mama mea, că e la pat și nu poate să se miste … Și pe politistii care au venit luni acasã la noi i-a fãcut în tot felul, i-a înjurat, a tras de unul dintre ei, l-a zgâriat. Am înteles cã trebuie sã-i dea și o amendã”, a adăugat Costel Iorgu.

Directorului medical de la Spital Judetean Vaslui, Lelia Croitoru, a precizat că a fost declanșată o anchetã pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Situație incredibilă la Vaslui! Un bărbat care a stat două zile legat de pat în Spitalul Județean, a fost externat fără știrea familiei, care acum îl caută cu disperare