Antena Meniu Search
x

Video Slatina intră pe lista cu spitale trecute prin flăcări, după ce un bolnav în sevraj a dat foc izolatorului cu o brichetă

Încă un incendiu într-un spital din România. Din fericire, acum fără victime. Însă astfel de incidente par să fie tot mai dese în ultima vreme. De fiecare dată apar comisii care fac anchete şi autorităţi care promit că situaţia se va rezolva. Azi, Slatina intră pe lunga listă cu spitale trecute prin flăcări. Însuşi preşedintele a reacţionat şi a cerut reformă.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 21.04.2021, 20:48

Vezi și

Alarma s-a dat în jurul orei 11 si jumatate. Focul a pornit chiar de la parterul instituţiei, din izolatorul clădirii, acolo unde era internat un pacient în vârstă de aproximativ 40 de ani în sevraj.

Pacienții au fost evacuați de urgență

În timp ce pompierii se luptau cu flăcările, pacienţii erau evacuaţi. Opt au ajuns la unitatea de primiri urgenţe a spitalului. Alţi 24 au fost trimişi în alte spitale din judeţ. Incendiul ar fi fost provocat chiar de către pacientul aflat la izolare.

Alin Băsășteanu, ISU Olt: ”Sursa probabilă este o brichetă, iar incendiul s-a manifestat doar la nivelul izolatorului”.

Pe acelaşi subiect

Cum a ajuns o brichetă în izolator nu ştie nimeni să spună. Ca de obicei, se face anchetă.

Monica Althamer, secrerar de stat în Ministerul Sănătăţii: ”Nu pot să comentez detalii pe care nu le am, nu ştiu cum a ajuns asupra lui”.

Dan Stana, director SJU Slatina: ”Când un pacient necesită a fi introdus in izolator este verificat asupra a ceea ce are asupra lui”.

Clădirea secţiei de Psihiatrie abia fusese reabilitată

Radu Ene, director medical spitalul Slatina: ”Ne pare foarte rău pentru că era o locaţie nouă în care se investise foarte mult şi avem această problemă”.

Incidentul a ajuns şi la urechile preşedintelui.

Klaus Iohannis preşedintele României: "Semnalul de alarmă este clar - e nevoie de reformă. Trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure".

Până când sistemul sanitar va vedea, în sfârşit, mult promisa reformă, în tot mai multe spitale din ţară apar incendii, mai ales în secţiile de psihiatrie. De la începutul anului, s-a întâmplat în spitalele din Cavnic şi Craiova, unde pacienţi cu probleme psihice nesupravegheaţi au dat foc. La sfârşitul anului trecut, în izolatorul spitalului Socola de la Iaşi un pacient a murit, tot într-un izolator, după un incendiu provocat chiar de el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Slatina intră pe lista cu spitale trecute prin flăcări, după ce un bolnav în sevraj a dat foc izolatorului cu o brichetă