Antena Meniu Search
x

SOCANT! Bolnavi consultati in parcare

In Gorj, angajatii de la Directia de Asistenta Sociala au gasit solutia de a respecta legea doar pe jumatate. Nu-i mai cheama pe cei cu handicap grav in fata comisiei, dar nici nu merg la ei acasa: ii consulta in parcarea institutiei

Vezi și

Evaluarea ''comisiei" speciale de la DGASPC Gorj are loc in parcare, la umbra unui copac din curtea institutiei, astepta in masina, tot de dimineata, un alt pacient. Tot netransportabil. Au macar decenta sa o faca pe locurile pentru handicapat.

Doamnele din comisie nu primesc raspuns atunci cand striga daca a ramas cineva neconsultat. Asta pentru ca oamenii din curte stiu ca strigarea se da doar pentru cei care sunt tintuiti in scaun cu rotile. Daca ai un picior bun, de exemplu, poti sa astepti. "Acum astept bonul de ordine, sa stau pana la ora 13:00. Cam mult sa astept cu un om fara un picior", se plange un pacient.

E inca un episod din filmul durerii scris dupa un scenariu prost de regizorii de la Asistenta sociala, platiti din banii nostri. Comisia de evaluare functiona fara avizul ministerului, oamenii cu handicap grav erau pusi sa se deplaseze inutil, iar programul cu publicul era haotic. Asta arata controlul Ministerului Muncii "Activitatea comisiei a fost in general buna. Sigur ca regretam toate incidentele de tipul celor petrecute in ultimele doua zile. Asa e cand un necaz nu vine niciodata singur. Ne-am cerut scuzele de rigoare", a declarat Mircea Cosma,presedinte CJ Prahova.

MInisterul Muncii a promis ca va evalua activitatea mai multor Directii de asistenta sociala din tara. "Prima abatere, lipsa avizului MInisterului muncii pentru componenta comisiei, a doua- nu s-a respectat procedura de evaluare complexa, comisia de incadrare a facut evaluarea in locul serviciului de evaluare complexa. Al treilea lucru, nu s-a deplasat comisia la domiciliul pers nedeplasabile. Al patrulea lucru, nu s-a facut o evaluare riguroasa. Programul de lucru al comisiei este total defectuos. Daca persoana a gresit, persoana va raspunde. Exista cadru legal prin care va raspunde", a spus Codrin Scutaru, secretar de stat la Ministerul Muncii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » SOCANT! Bolnavi consultati in parcare