Antena Meniu Search
x

9 ani de puşcărie pentru Vio Săndulache, soferul de camion din Bacău care a spulberat o tânără în Anglia, cu ochii în telefon (Video)

Viorel Săndulache, un șofer român de camion care, distras de telefonul mobil a ucis o tânără de 21 de ani, a fost condamnat astăzi la 9 ani închisoare de Curtea Maidstone Crown.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 08.04.2019, 21:07

9 ani de puşcărie pentru şoferul român de camion - Kent Police

Viorel Săndulache, un șofer român de camion care, distras de telefonul mobil a ucis o tânără de 21 de ani, a fost condamnat astăzi la 9 ani închisoare de Curtea Maidstone Crown.

Camionul, la volanul căruia se afla românul, a spulberat din spate maşina condusă de Abigail Harvey, după ce şoferul nu a observat că şoferiţa încetinise pentru a ieşi de pe autostradă. 

9 ani de puşcărie pentru şoferul român de camion

Viorel Săndulache viziona un videoclip pe telefonul său mobil, o emisiune TV, când a intrat în spatele maşinii victimei, în timp ce conducea camionul, în noiembrie 2017.

Pe acelaşi subiect

Românul în vâstă de 26 de ani a negat vehement că a condus periculos, motivând că maşina fetei i-a apărut brusc în faţă şi nu a mai avut ce să facă.

El a fost găsit vinovat în urma procesului, care s-a ţinut la Curtea din Maidstone Crown şi condamnat la 9 ani de puşcărie, iar imaginile din interiorul cabinei camionului au arătat clar că se uita la telefonul mobil în momentul producerii tragediei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şoferul român urmărea o emisiune TV în timp ce conducea camionul

Imaginile prezentate de anchetatori au arătat că Săndulache privea în jos, la telefonul său, iar muzica din emisiunea respectivă putea fi auzită și în fundal.

Analiza telefonului a dezvăluit că şoferul a căutat un episod al unei emisiuni TV cu șapte minute înainte de a avea loc coliziunea.

"Sandulache a prezentat un mod şocant de şofat, care a condus la coliziune, iar decizia sa de a viziona o emisiune de televiziune la volan a ucis în cele din urmă o femeie nevinovată . Nu există nicio scuză pentru decizia pe care a luat-o, să nege infracţiunea, forțând familia victimei să treacă printr-un proces care i-a făcut pe toţi să retrăiască trauma pierderii unui membru al familiei. Sperăm doar că şi alți șoferi ar putea învăța din lecția acestui caz, astfel încât o altă viață să nu fie pierdută inutil", a precizat David Jeeves, ofițerul de investigație al poliției Kent pentru acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 9 ani de puşcărie pentru Vio Săndulache, soferul de camion din Bacău care a spulberat o tânără în Anglia, cu ochii în telefon (Video)