Antena Meniu Search
x

Amenzi pentru șoferii care iau oameni la autostop. Ce spun aceștia

Autostopiştii au luat foc când au auzit că mai marii le pregătesc o surpriză. Oamenii spun că ,,Ia-mă nene!'' este mult mai convenabil, mai rapid şi, uneori, mai comod decât călătoria cu trenul sau autobuzul.

Vezi și

Ar fi greu şi aproape imposibil să dovedeşti că pasagerul sau pasagerii din maşină nu sunt într-adevăr rude sau prieteni cu şoferul.

Iniţiativa legislativă a celor din Ministerul Transporturilor este bine văzută doar de cei care fac transport autorizat.

În multe ţări, cum ar fi Statele Unite, Germania sau Danemarca călătoria cu maşina altuia este chiar încurajată. Se consideră că mai puţine maşini înseamnă mai puţină poluare şi atât şoferul, cât şi călătorul pot face economie.

Tudor Popescu ,,a furat'' ideea din Germania. A creat un site pe care călătorii pot face autostopul pe internet.

Mă aflam în Germania, aveam nevoie să ajung din Dortmund până în Munchen, două oraşe aflate cm la 600 de km unul de altul şi mi-am analizat opţiunile: aveam trenul, la 120 de euro, cu avionul, o variantă puţin mai scumpă şi cineva mi-a spus încearcă asta. Era tot un fel de centrală de autostop online, spune acesta.

La noi însă, dacă legea propusă va intra în vigoare, şoferii care vor transporta contracost autostopişti vor primi amenzi de până la 5 000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Amenzi pentru șoferii care iau oameni la autostop. Ce spun aceștia