Antena Meniu Search
x

Şoferiţa din Lugoj care a trecut pe roşu motivând că era "portocaliu" a rămas, într-un final, fără permis

O şoferiţă din Lugoj, care a trecut pe roşu la semafor, motivând că era "portocaliu" a primit sentinţa finală în dosar, Tribunalul Timiş hotărând suspendarea dreptului de a conduce şi aplicarea unei amenzi contravenţionale.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 27.03.2019, 15:29

Şoferiţă trece pe roşu, susţine că semaforul era portocaliu (Foto cu rol ilustrativ) - Profi Media

O şoferiţă din Lugoj, care a trecut pe roşu la semafor, motivând că era "portocaliu" a primit sentinţa finală în dosar, Tribunalul Timiş hotărând suspendarea dreptului de a conduce şi aplicarea unei amenzi contravenţionale.

Şoferiţa a contestat procesul-verbal în instanță, susținând că a trecut pe culoarea "portocalie".

Şoferiţă trece pe roşu, susţine că semaforul era portocaliu

Judecătorii au emis sentința finală într-un proces în care o șoferiță, rămasă fără permis pentru că a trecut pe culoarea roșie, a contestat procesul verbal de contravenție. Femeia s-a apărat, spunând că a trecut pe „portocaliu”, informează reporterntv.ro.

Pe acelaşi subiect

Femeia a contestat proces-verbal de contravenție, amenda şi suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile, iar, în primă fază, judecătoria Lugoj, a transformat amenda în avertisment, anulând şi măsura de suspendare a permisului de conducere.

Tribunalul Timiş a fost de altă părere

Sentința a fost atacată de IPJ, iar Tribunalul Timiș a emis o sentinţă definitivă de suspendare a dreptului de conducere şi aplicarea amenzii contravenţionale.

"Din vizionarea probei video nu reiese că petenta intimată a fost surprinsă de culoarea portocalie a semaforului electric aflat în funcțiune, astfel cum se susține. Din contră, din urmărirea secvenței se relevă tocmai contrariul. Relativ la cuantumul sancțiunii aplicate, instanța îl consideră adecvat. Tribunalul are în vedere frecvența incidentelor rutiere generate de conducerea autovehiculelor în mod neglijent, cu nerespectarea culorii semaforului, astfel că persoanele vinovate trebuie responsabilizate prin tragerea lor la răspundere, astfel încât, pe viitor, să își corecteze conduita", precizează Tribunalului Timiș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Şoferiţa din Lugoj care a trecut pe roşu motivând că era "portocaliu" a rămas, într-un final, fără permis