Antena Meniu Search
x

Perspectiva iernii nu i-a împiedicat pe soldaţii români să înceapă pregătirile pentru parada de 1 Decembrie

Iarna revine în forţă în România. După doar câteva zile de vreme mai blândă, meteorologii anunţă din nou ploi, lapoviţă, ninsori şi temperaturi care scad sub pragul îngheţului.

de Redactia Observator

la 27.11.2019, 21:52

Vezi și

Iarna revine în forţă în România. După doar câteva zile de vreme mai blândă, meteorologii anunţă din nou ploi, lapoviţă, ninsori şi temperaturi care scad sub pragul îngheţului.

De 1 decembrie ar urma să avem temperaturi scăzute în toată ţara, iar la munte să avem ninsori.

În săptămâna 2-8 decembrie vremea se încălzeşte uşor, însă continuă precipitaţiilor, mai ales sub formă de ploaie, dar şi posibile ninsori la altitudini înalte.

Următoarele zile sunt caracterizate de o vreme rece în Dobrogea, ceva mai caldă în Moldova şi în Banat şi de ger la altitudini.

Aproape o oră şi jumătate, cei patru mii de soldaţi s-au antrenat împreună pentru parada de 1 Decembrie. Pe un teren mlăştinos şi o vreme ploioasă, militarii români şi străini au pus la punct toate detaliile pe terenul de instrucţie din cartierul Ghencea. 

Arcul de Triumf a fost reconstituit cu ajutorul unor stâlpi de lemn, iar Bulevardul Kiseleff a fost reprezentat de poligonul militar. Nu au lipsit nici militarii din fanfară care s-au încălzit aşa cum au putut până la startul repetiţiilor.

Soldaţii trebuie să respecte indicaţii clare. Pasul de defilare nu va depăşi un metru, iar distanţa dintre detaşamente va fi de cel puţin 10 metri. 

Două sute de maşini de luptă vor trece anul acesta pe sub Arcul de Triumf. 500 de soldaţi din 21 de ţări membre NATO vor defila alături de militarii români. Este un număr record pentru parada naţională.

După mai bine de o oră de repetiţii, au venit şi primele atenţionări. 

Sâmbătă, cei peste 4 mii de soldaţi vor repeta pentru ultima dată la Arcul de Triumf. Circulaţia va fi restricţionată. Parada de 1 Decembrie va începe anul acesta dumincă, la ora 11.00. 50 de avioane şi elicoptere ale armatei vor suvola Capitala dacă vremea le va permite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Perspectiva iernii nu i-a împiedicat pe soldaţii români să înceapă pregătirile pentru parada de 1 Decembrie