Antena Meniu Search
x

Soluţii de aerisire pentru o baie fără geam. Ce să faci dacă nu ai geam la baie

Una dintre marile probleme cu care se confruntă românii care locuiesc în blocuri vechi este cea a aerisirii băilor care nu sunt dotate cu geam.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 10:44

Mulţi români locuiesc în apartamente ale căror băi nu au geamuri
Mulţi români locuiesc în apartamente ale căror băi nu au geamuri - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Mulţi români locuiesc în apartamente ale căror băi nu sunt dotate cu geamuri, astfel că aerisirea se face mai greu.

În România există numeroase blocuri ridicate cu mulţi ani în urmă şi care, prin modul în care au fost concepute, pot crea probleme celor care locuiesc în ele.

Ne gândim în special la blocurile unde există numeroase apartamente care au fost concepute de aşa natură încât băile nu au fost dotate cu geamuri.

Se presupune că într-o astfel de situaţie aerisirea băii se face mai greu, dar pot apărea şi alte probleme. Pentru că structura apartamentului poate fi de aşa fel încât evacuarea mirosului neplăcut din baie să se facă prin intermediul camerelor de locuit sau poate chiar a bucătăriei.

Instalarea unui ventilator, cea mai bună soluţie pentru aerisirea băii

Pe acelaşi subiect

Specialiştii susţin că există mai multe soluţii pentru aerisirea unei băi care nu a fost dotată cu geamuri, dar cea mai bună pare să fie instalarea unui ventilator.

Şi există mai multe tipuri de ventilatoare care pot fi montate într-o astfel de baie. Conform sporulcasei.ro, putem să vorbim despre un ventilator de perete cu aspirare directă  prin grilă deschisă, ventilator de perete cu aspirare tangențială, ventilator de perete cu grilă unidirecțională şi aşa mai departe.

Alte soluţii pentru aerisirea unei băi fără geam

În afară de montarea unui ventilator, există şi alte soluţii pentru aerisirea unei băi fără geam. Printre recomandări regăsim idei precum folosirea de apă mai puţin fierbinte la duş sau eliminarea ideii de a usca rufe în baia respectivă.

Pe de altă parte, pentru cei care au astfel de băi se recomandă folosirea de plante specifice, ştergerea codensului format pe suprafeţele reci sau, pe timpul iernii, permiterea aburului format la duş să se răspândească în restul casei, pentru umidificarea camerelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 26 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Soluţii de aerisire pentru o baie fără geam. Ce să faci dacă nu ai geam la baie