Antena Meniu Search
x

Somnul produce riduri

Ne-am obişnuit să credem că ridurile apar doar din cauza vârstei, a lipsei de hidratare sau a unui stil haotic de viaţă! Dar ştiaţi că există şi riduri de somn?

Vezi și

 Ne-am obişnuit să credem că ridurile apar doar din cauza vârstei, a lipsei de hidratare sau a unui stil haotic de viaţă! Dar ştiaţi că există şi riduri de somn?

Ca să identificaţi ridurile de somn trebuie doar să vă studiaţi atent în oglindă. Remarcaţi că aveţi mult mai multe linii fine pe obrazul pe care dormiţi în mod obişnuit? Vedeţi şi ridurile de pe piept? Nu, nu au nicio legătură cu vârsta.

Ridurile generate de trecerea anilor sunt descendente, ca efect al gravitaţiei. Ştiţi expresia "s-a lăsat pielea". Cele provocate de somnul incorect sunt ascendente. Studiaţi-vă ridurile de la ochi şi veţi vedea că aşa este. Din păcate, multe femei nu ştiu ce efecte are dormitul incorect asupra tenului.

Sunt, însă, şi femei care au studiat problema, aşa că sunt avizate în privinţa ridurilor de somn. Dar şi dormitul pe spate se face după anumite reguli. În orice caz, dormitul incorect nu produce doar riduri de somn, ci poate afecta tot organismul. Asta însemnând dureri articulare, musculare, reflux gastro-faringian şi probleme ale coloanei.

Dormitul pe o parte, cu genunchii strânşi este o poziţie incorectă. Să spunem, totuşi, că nu vă reuşeşte absolut deloc dormitul pe spate. În acest caz, e bine să vă pregătiţi sufleteşte pentru apariţia ridurilor de somn, dar măcar protejaţi-vă coloana. Astfel, dacă dormiţi pe o parte, trebuie să aveţi două perne. Una sub cap şi una între genunchi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Somnul produce riduri