Antena Meniu Search
x

Sonia Radu - Povestea elevei românce care excelează peste hotare (GALERIE FOTO)

Evaluarea Naţională 2016 s-a încheiat miercuri, cu proba scrisă la matematică. Pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, a studia în străinătate este o oportunitate la care visează, însă puţini au curajul să-şi ia viaţa în propriile mâini şi să înveţe într-o ţară nouă.

Evaluarea Naţională 2016 s-a încheiat miercuri, cu proba scrisă la matematică. Pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, a studia în străinătate este o oportunitate la care visează, însă puţini au curajul să-şi ia viaţa în propriile mâini şi să înveţe într-o ţară nouă.

Sonia Radu este un exemplu de elev eminent, care a spus “DA” provocării de a studia în străinătate, la mii de kilometri distanţă de casă.

Plecată la studii în “ţara tuturor posibilităţilor” – America, în 2014, Sonia este un exemplu de urmat de mulţi elevi care doresc să studieze în afara României. După cum însăşi tânăra ne-a scris, “De foarte multe ori auzim la ştiri poveşti despre copii care pleacă din România la facultate şi au succes. Mult mai rar însă auzim poveşti despre elevi care au plecat încă de la liceu”.

Ajunsă în statul Rhode Island, la liceul Mount Saint Charles Academy, Sonia Radu a excelat în cadrul cursurior academice. A fost “Top of the Class”, a terminat liceul cu GPA 4.0 (maximul în America şi echivalentul a notelor numai de A şi A+), a câştigat numeroase premii pentru performanţe la matematică, biologie şi franceză, precum şi o bursă pentru rezultatele la chimie.

În cadrul activităţilor extracuriculare, Sonia a jucat tenis la nivel competitiv de Divizia 1 şi a câştigat numeroase premii pentru Sportsmanship, tot acest palmares dobândindu-l în doar doi ani de zile.

Însă, “cel mai important dintre toate”, după cum însăşi Sonia ne-a spus, la examenele de SAT a avut un scor care a clasat-o în primii 2% din întreaga America (scorul a fost 2250). A luat punctaj maxim la SAT Subject Test Mathematics level 2 şi scoruri de peste 700 de puncte la Mathematics Level 1, Chemistry şi French.

Cu un asemenea “CV” de care, mai mult ca sigur, este mândră, ACUM urmează întrebarea: “Încotro, Sonia?”.

Sonia Radu a fost acceptată la Boston College, unde va studia Biochemistry cu o concentraţie în Pre-Med, pentru că visul ei este să devină doctor. De asemenea, se află pe lista de aşteptare la prestigioasa universitate Harvard.

Tânăra de 19 ani ne-a mărturisit că primeşte adeseori întrebarea: “Care e diferenţa între România şi America?”.

Răspunsul ei? “Diferenţa e mare şi nu e numai una. Sunt o mulţime de lucruri, dar în principal, mentalitatea e diferită. Trebuie să urmăm alt model ca ţară”.

“Acasă” rămâne tot România

Sonia Radu se va întoarce în curând în ţară, la Bucureşti, pentru a-şi revedea familia şi prietenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sonia Radu - Povestea elevei românce care excelează peste hotare (GALERIE FOTO)