Antena Meniu Search
x

Special! 365 de fotografii pline cu România

Majoritatea campaniilor de promovare a României au un singur scop. Să facă ţara cunoscută străinilor. Şi nu e nimic greşit în această iniţiativă. Problema nu e că străinii nu cunosc frumuseţile României

Vezi și

Majoritatea campaniilor de promovare a României au un singur scop. Să facă ţara cunoscută străinilor. Şi nu e nimic greşit în această iniţiativă. Problema nu e că străinii nu cunosc frumuseţile României

Ba le cunosc şi chiar le vizitează cât pot de des. Luaţi-l drept exemplu pe prinţul Charles. Problema e că mulţi români nu ştiu ce ţară frumoasă au. Nu o vizititează. Nu o descoperă. Motivele ar fi prea multe să le enumerăm. Dar un clujean şi-a propus să schimbe această percepţie. Şi vrea ca timp de un an de zile să umble hai-hui prin ţară şi, prin intermediul pozelor, să îi convingă pe români că paradisul e chiar la ei acasă.

Orice primă lecţie de geografie din gimanziu începe, aproape invariabil, cu următoarea propoziţie. "România este o ţară minunată, binecuvântată cu toate formele de relief. Avem munţi, avem dealuri, avem câmpii, avem mare, avem deltă." Însă degeaba ştim că toate acestea sunt acolo, dacă nu le vizităm. Pentru că, oricât de frumoase ar fi, nu le putem vedea doar cu ajutorul unui atlas.

Aceasta este România pe care puţini au văzut-o. Dar aceste peisaje care-ţi taie răsuflarea nu sunt uşor de găsit. Iar după afli de ele, trebuie să mai şi ajungi acolo. Şi aici încep problemele. Lipsa de infrastructură, de promovare şi, nu în ultimul rând, comoditatea oamenilor.

Visul lui Cătălin Precup este să-i convingă pe români că nu e nevoie să meargă mii de kilometri pentru a găsi paradisul. Pentru că el a fost timpul aici. Acasă.

E-adevărat. Bătrâna noastră Mare Neagră nu e albastră ca a grecilor, iar munţii noştri nu-s chiar Alpii Elveţieni. Dar arată mult mai frumos. Pentru că există locuri şi peisaje neschimbate de milenii. Autentice. Pure. Tocmai din dorinţa de a schimba această percepţie s-a născut proiectul 365 România.

La finalul proiectului ar vrea să publice un album de călătorii. Nu pentru bani sau pentru faimă. Ci pentru cei care nu avut ocazia sau nu şi-au permis să vadă cu ochii lor această gură de rai numită România.

Dar visul şi pasiunea nu sunt suficiente. Cătălin are nevoie de o sumă colosală, imposibilă pentru el. În jur de 50 de mii de euro. Aşa că până îşi va găsi un sponsor pentru acest proiect, s-a mulţumit să editeze un calendar cu unele dintre fotografiile pe care le-a realizat în Ardealul neştiut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Special! 365 de fotografii pline cu România