Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Șapte adevăruri despre celulită

Celulita este, fără îndoială, cel mai mare inamic al femeii! Uneori apare încă din adolescenţă, alteori mai mai tarziu. În plus, contrar convingerilor de până acum, celulită pot să aibă şi femeile foarte slabe.

Vezi și

Celulita este, fără îndoială, cel mai mare inamic al femeii! Uneori apare încă din adolescenţă, alteori mai mai tarziu. În plus, contrar convingerilor de până acum, celulită pot să aibă şi femeile foarte slabe. 

Una dintre cauze este sedentarismul. Nu facem mişcare, musculatura se atrofiază, se depărtează de piele, iar spaţiul rămas cu ce se umple?! Cu grăsime, că doar nu cu aer! Dar celulita poate să apară şi în cazul persoanelor care fac mult sport. Însă atunci este din cauza unor afecţiuni medicale.

Este inestetică şi este peste tot: pe abdomen, pe picioare, pe fese. Însă multe dintre noi nu ştiu că aspectul aspectul de coajă de portocală poate fi cauzat de probleme de sănătate. De multe ori, afecţiuni endocrinologice.

Afecţiuni date de tulburările ovarelor, a ciclului menstrual la tinerele fete. Tulburări asupra glandei tiroide. Tulburările circulatorii, deci o circulaţie deficitară merge întotdeauna cu un grad mare de celulită.

Problemele renale vin şi ele la pachet cu celulita. Cei care au probleme renale vor face întotdeauna o celulită edematoasă, cu o retenţie foarte mare de apă. O să vedeţi o celulită cu insule foarte mari.

Spre disperarea noastră, cauzele continuă. Celulita mai este dată şi de o laxitate a fibrelor de elastină şi colagen. Celulita este dată şi de stres, de o alimentaţie deficitară şi plină de toxine. Lipsa mişcării iarăşi poate să ducă la apariţia celulitei.

Acum că ne-am lămurit de la apare celulita trebuie să şi dărâmăm câteva mituri despre ea. În primul rând celulita nu apare doar la persoanele cu multe kilograme în plus.

Sunt persoane foarte slabe care au un grad foarte mare de celulită. Datorită faptului că tonusul muscular este foarte scăzut, iar pielea este foarte moale şi atunci apar acele valuri.

Culmea, sportul în exces nu te scapă de celulită, ci îţi aduce şi mai multă.

Dacă faci sport excesiv, o cantitate mare de acid lactic se acumulează în ţesuturi, iar organismul nu ştie ce să facă şi cum să-l elimine şi atunci îl depozitează în stratul de grăsime.Cremele şi tratamentele la spa nu fac aspectul de coajă de portocală să dispară.

O cremă niciodată nu o să pătrundă la nivelul mezodermului, dar putem să facem microinjecţii astfel încât să putem pătrunde la nivelul mezodermului si să oxigenăm şi să hrănim foarte bine pielea în profunzimea ei. Tratamentele endermologice, biostimulările musculare,drenajele limfatice sunt nişte tratamente care ne pot ajuta să scăpăm de aspectul acesta de coajă de portocală.

Ceea ce nu ştiaţi este că celulita depinde şi de culoarea pielii noastre.

Cea cu tenul mai închis va face mult mai puţină celulită decât cea cu pielea foarte albă, datorită reţelelor de elastină şi colagen. Colagenul este mai mult la rasa neagră decât la rasa albă.

Dacă sportul în exces dăunează, mişcarea făcută regulat ajută la dispariţia principalului nostru inamic.

Ar trebui să venim la sală de cel puţin trei ori pe săptămână şi împreună cu aceasta să îmbinăm stilul de viaţă, mai ales dieta.  Ar trebui să limităm foarte mult aportul de carbohidraţi.

Aşa că în loc să aruncaţi banii pe creme scumpe şi fără efect, mergeţi la medic, trataţi-vă afecţiunile de sănătate şi urmaţi o terapie recomandată de un specialist, mâncaţi sănătos şi faceţi sport în limita bunului-simţ

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Șapte adevăruri despre celulită