Antena Meniu Search
x

Special! Asculți undele și te simți mult mai bine

Terapiile complementare au stârnit întotdeauna controverse! În timp ce unii susţin că nu poate exista vindecare fără medicina tradiţională, alţii consideră că reiki, yoga sau reflexo-terapia sunt mult mai eficiente

Vezi și

Terapiile complementare au stârnit întotdeauna controverse! În timp ce unii susţin că nu poate exista vindecare fără medicina tradiţională, alţii consideră că reiki, yoga sau reflexo-terapia sunt mult mai eficiente

Terapia cu unde binaurale este cea mai recentă formă de tratament alternativ, dar și cea care se bucură de cea mai puțină încredere. Deși în Occident, domeniul câștigă tot mai multă popularitate, în România terapia este necunoscută.

Pentru a înţelege cum funcţionează această terapie, trebuie să ştiţi că există cinci tipuri de unde cerebrale. Acestea sunt Alfa, Beta, Delta, Gamma şi Tetha. Fiecare tip de undă este responsabilă pentru o anumită stare a creierului şi, implicit, a organismului.

Acum să spunem că sunteţi veşnic obosit şi lipsit de chef. Ce recomandă specialistul? Să ascultaţi undele beta. Ele sunt responsabile pentru nivelul de energie şi pentru tonus. Cum le ascultaţi? Simplu. Vă puneţi nişte căşti pe urechi. Dacă simţiţi că aveţi "creierul înţepenit", că nu vă vine nicio idee, deşi este mare nevoie, înseamnă că trebuie să ascultaţi alte unde.

"Atunci când funcționăm pe această frecvență suntem într-o stare de veghe SARI este starea în care noi ne afăm în viața de zi cu zi, SARI mintea noastră este focusată atunci, este în alertă Pentru cei care au nevoie de inspirație, creativitate și concentrare, sunt mai recomandate undele Theta", spune Ada Cojan, terapeut.

Ascultarea undelor Theta vă introduce într-o stare de inspiraţie specifică artiştilor. Sunteţi creativi, aveţi revelaţii, dar sunteţi - de asemenea - relaxat. Terapiştii spun că ascultarea anumitor unde nu trebuie făcută doar atunci când ajungem în situaţii extreme.

Nici psihologii nu susţin ideea că depresia ar putea fi îndepărtată doar prin ascultarea unor unde. Cel mult ar putea fi atenuată pe termen scurt.

Cei care utilizează această formă de tratament susțin că undele binaurale pot face minuni. În urmă cu 3 ani, Cătălin a fost diagnosticat cu o boală degenerativă și spune că această terapie îl ajută să își țină problemele de sănătate sub control.

Terapia cu binaurale se practică timp de mai multe luni pentru ca rezultatele să apară. Deși nu există contraindicații, este recomandat ca ședințele să se practice sub supravegherea unui specialist. Iar înainte de începerea tratamentului trebuie consultat un medic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Special! Asculți undele și te simți mult mai bine