Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Special! Călător în cetatea cavalerilor

La Valletta este un oraş încărcat de istorie. Oraşul care a fost condus timp de 268 de ani de unul dintre cele mai puternice ordine religioase din istoria creştinătăţii, Ordinul Cavalerilor de Malta.

de Redactia Observator

la 24.06.2014 , 20:17

La Valletta este un oraş încărcat de istorie. Oraşul care a fost condus timp de 268 de ani de unul dintre cele mai puternice ordine religioase din istoria creştinătăţii, Ordinul Cavalerilor de Malta. 

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice în Valletta este Co-Catedrala Sfântul Ioan. În interiorul ei se află celebrul tablou Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul a lui Caravaggio. Este singura pictură despre care se spune că a fost semnată chiar de artist.

Dacă exteriorul Co-Catedralei Sfântul Ioan este simplu şi discret, interiorul este o adevărată capodoperă în stil baroc. Arcadele mari, sculpturile în marmură, candelabrele din argint, frescele splendide şi simbolurile Ordinului Cavalerilor de Malta au transformat Co-Catedrala într-un adevărat muzeu.

Vezi și

Însă punctul central îl reprezintă tabloul Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, realizat de celebrul pictor Caravaggio. Lângă Co-Catedrala Sfântul Ioan se află Palatul Marilor Maeştrii. Acolo nu poţi intra cu o cameră de luat vederi, aşa că am rugat-o pe Carmen să ne spună povestea clădirii.

Acest palat a fost iniţial construit ca loc de reşedinţă al Marilor Maeştrii. Parterul era folosit de servitori şi pentru grajduri, iar primul eraj era folosit drept casă a Marelui Maestru însuşi. Oricum din timpul Cavalerilor Sfântului Ioan acest palat a fost folosit pentru a se discuta afacerile curente ale insulei şi până în prezent găzduieşte Parlamentul Maltei.

În prezent, la parterul Palatului Marilor Maeştrii se află muzeul, iar la primul etaj - Parlamentul Maltei.

Un alt loc superb din Valletta îl reprezintă Grădinile Barakka. Vegetaţia luxuriantă, statuile de bronz şi coloanele înalte îţi acordă un refugiu perfect pentru un scurt respiro.

Încercaţi să ajungeţi în Grădinile Barakka la ora 12 pentru că în fiecare zi maltezii trag cu cele 8 tunuri pentru a-şi comemora victimele din al Doilea Război Mondial. Este un adevărat spectacol!

Tot Grădinile Barakka oferă şi cea mai bună vedere asupra portului Vallettei.

Valletta este oraşul recordurilor. Este cea mai mai fortificată capitală din lume, iar ceea ce vedeţi în spatele meu este cel mai mare port natural de la Mediterană.

Acesta este Guvernul sau biroul premierului, aşa cum îl numesc maltezii. Se află imediat lângă grădinile Barakka şi arată ca un muzeu, doar că accesul în interior este interzis.

Asta nu înseamnă că cineva îi va opri pe turişti să îşi facă poze exact în faţa intrării principale a Guvernului. Doar este o clădire cu o arhitectură frumoasă pe care ar fi păcat să nu o imortalizezi. Valletta are multe de arătat, aşa că dacă vrei să vezi tot e bine să îţi calculezi fiecare minut.

Este foarte important să se meargă cu un ghid, deoarece sunt foarte multe lucruri de văzut şi de explicat. Obiectivele turistice se închid pe la orele 16 - 17, tocmai din acest motiv este bine să existe un program foarte bine organizat astfel încât să apuce într-o zi să viziteze aproximativ tot din ce oferă Valletta.

Nu uitaţi ca atunci când plecaţi în descoperirea Vallettei să vă încălţaţi comod pentru că zona istorică este exclusiv pietonală

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Special! Călător în cetatea cavalerilor