Antena Meniu Search
x

Special! Căpitan la 101 ani, avansat la maior

Nemurirea este visul multora, dar până acum ştiinţa nu ne-a adus mai aproape de acest lucru. Şi poate că nici nu ar trebui, dat fiind că mulţi doar există, fără să trăiască o clipă cu adevărat. Şi mai sunt cei binecuvântaţi cu viaţă lungă.

Vezi și

Un astfel de om este Vasile Roman. Numele poate nu vă spune nimic, dar vă spune noi cine este acest venerabil domn. A luptat la Cotul Donului, la Odessa, a fost împuşcat de două ori. Şi cumva a trecut şi peste răni şi peste război şi a ajuns la venerabila vâstă de 101 ani.

Care este secretul lui? Să fii cumpătat şi să nu-şi pierzi niciodată simţul umorului.

Cu puţin înainte de a împlini 101 ani, Vasile Roman a avut o surpriză de proporţii. Venise la Bistriţa, la aniversarea de 95 de ani a unităţii la care a servit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Dar, fără să vrea, a fost vedeta evenimentului.

Cât a durat ceremonia, a avut o mină seriasă. De soldat adevărat. A salutat drapelul, s-a ridicat în picioare la imn şi a tresărit de fiecare dată când prin faţa tribunei defila câte-un batalion. Dar el este, chiar şi la 101 ani, un adevărat şugubăţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special! Căpitan la 101 ani, avansat la maior