Antena Meniu Search
x

Special! Casa ta spune totul despre tine

Locuinţa noastră este amenajată şi în funcţie de starea noastră psihică şi de relaţiile pe care le avem cu membrii familie. De exemplu dormitorul vorbeşte despre relaţia amoroasă, iar livingul despre viaţa socială

Vezi și

Locuinţa noastră este amenajată şi în funcţie de starea noastră psihică şi de relaţiile pe care le avem cu membrii familie. De exemplu dormitorul vorbeşte despre relaţia amoroasă, iar livingul despre viaţa socială. 

Casa este cartea noastră de vizită, iar felul în care o amenajăm reflectă atât relaţiile din familie, cât şi pe cele sociale. Cea mai importantă cameră care vorbeşte despre armonia sau dezacordurile dintr-un cuplu este dormitorul.

Se spune că dacă alegem portocaliul în dormitor avem o viaţă sexuală intensă.  Când cei doi au o relaţie bună, acest lucru se reflectă şi în felul în care arată camera pentru că investesc în ea, în aşternuturi.

Baia este o altă încăpere care poate indica cam cât de multă pasiune există în cuplu.

Sunt cupluri care preferă să nu aibă un paravan între bauie şi dormitor, iar cada de multe ori este în dormitor. Asta înseamnă sexualitatea, senzualitatea este foarte prezentă.

Livingul arată cât de sociabili suntem.

Livingul este cartea noastră de vizită. În living se investesc cei mai mulţi bani. Dacă ai canapele confortabile, dacă ai o masă cu multe scaune înseamnă că familia respectivă este una orientată spre comunicare.

Felul în care aranjăm obiectele în casă este un alt mod prin care vorbim despre personalitatea noastră sau despre viaţa de familie.

Un hol aglomerat ne poate spune că în acea familie sunt anumite conflicte, legăturile nu sunt foarte strânse. Când expunem foarte multe obiecte în casă apare partea de narcisism, nevoie de a arăta cine suntem, ce facem.

Tinerii căsătoriţi care se mută într-o casă moştenită de la părinţi sau bunici şi nu vor să renunţe la mobilierul vechi care exista deja în locuinţa respectivă ar trebui să se gândească întâi la cât de mult le va afecta acest aspect relaţia.

Le este greu să renunţe la acea moştenire venită din familie şi de multe ori casa e prea aglomerată. Asta înseamnă o imposibilitate de a crea un viitor comun şi o centrare pe trecut.

Felul în care structurăm casele este o altă poveste. Faptul că în locuinţe cu mai unul sau mai multe etaje alegem să amenajăm bucătăria, livingul şi biroul la parter, în timp ce dormitoarele se vor afla mereu la etaj arată că ne dorim să separăm viaţa socială şi publică de cea intimă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Special! Casa ta spune totul despre tine