Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Consumul de cafea duce la creşterea tensiunii arteriale

Ne place căldura, dar în ultima vreme ne este greu să-i facem faţă. Pentru că indicele de comfort termic a depăşit - de aproape 2 săptămâni - pragul critic, avem dureri de cap, ameţeli, urechi înfundate şi senzaţie de greaţă

Vezi și

Ne place căldura, dar în ultima vreme ne este greu să-i facem faţă. Pentru că indicele de comfort termic a depăşit - de aproape 2 săptămâni - pragul critic, avem dureri de cap, ameţeli, urechi înfundate şi senzaţie de greaţă

Iar primul lucru pe care ar fi cazul să-l facem e să renunţăm la cafea. Cel mai bine consumul de cafea se înlocuieşte cu apa. Sucurile conţin foarte mult zahăr şi doar avem impresia că ne hidratăm, pe când dacă bem apă hidratăm tot corpul. 

Dimineaţa vă puteţi energiza cu un fresh de portocale, o limonadă plină cu vitamina C sau două felii de pepene rece. Dacă totuşi nu puteţi renunţa la cafea nici în ruptul capului, atunci iată cu ce puteţi să o înlocuiţi astfel să vă bucuraţi de gustul amărui şi tare.

Cafeaua este bază de lapte vegetal din caju hidratat, curmale, cocos, cacao, macca, scorţişoară şi vanilie. Aşadar vorbim despre o cafea energizantă, dar fără cofeină. Întâi trebuie să pregătiţi laptele de caju. Pentru a prepara laptele avem nevoie de un storcător cu presare la rece şi de apă. Sunt adăugate cacaoa şi cocosul.

Îndulcim cu ajutorul curmalelor, care au fost hidratate în prealabil, iar cafeau noastră va fi fără zahăr. După curmale urmează scorţişoara, vanilia şi macca.

Cafeaua fără cofeină este gata.

Să înlocuiţi cafeau clasică în perioada caniculară cu una fără cofeină poate părea un sacrificiu imens, dar este unul pe care trebuie să-l faceţi pentru propria sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Consumul de cafea duce la creşterea tensiunii arteriale