Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Cum ne stricăm singuri ochii

Munca de birou implică, în 90 la sută din cazuri, folosirea computerelor! Aproape 70 la sută dintre adulţi suferă de tensiune oculară şi vedere înceţoşată în urma folosirii în exces a calculatoarelor, tabletelor şi telefoanelor, au arătat cercetătorii americani.

Vezi și

 Aproape 70 la sută dintre adulţi suferă de tensiune oculară şi vedere înceţoşată în urma folosirii în exces a calculatoarelor, tabletelor şi telefoanelor, au arătat cercetătorii americani.

Cei care folosesc timp de două ore, fără pauză, un dispozitiv electronic ce solicită ochii se confruntă cu dureri de spate, vedere înceţoşată şi dureri de cap. Cu toate acestea, durerea de cap poate avea şi altă cauză.

Ca să ne relaxăm ochii fie purtăm ochelari de protecţie pentru calculator, fie recurgem la alte metode de a ne conserva vederea bună.

Sunt şi excepţii însă. Norocoşi care - deşi lucrează foarte mult la calculator - nu au nicio problemă cu ochii.

O altă metodă de a reduce efectele tensiunii oculare provocate de dispozitivele digitale este poziţionarea monitorului la nivelul braţelor, dar şi menţinerea dispozitivelor portabile sub nivelul ochilor pentru atenuarea strălucirii puternice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Cum ne stricăm singuri ochii