Antena Meniu Search
x

Cum păstrăm o veșnicie fluturi în stomac

"Dragostea durează trei ani" este un titlu de carte care ar trebui să ne pună pe gânduri! De ce atât de puţin? De ce nu durează toată viaţa, dacă tot îl ai alături pe cel de care v-aţi îndrăgostit?

Vezi și

"Dragostea durează trei ani" este un titlu de carte care ar trebui să ne pună pe gânduri! De ce atât de puţin? De ce nu durează toată viaţa, dacă tot îl ai alături pe cel de care v-aţi îndrăgostit?

De ce s-ar eroda atât de repede o relaţie? Pentru că, la un moment dat, aţi considerat că vi se cuvine să-l aveţi pe respectivul partener.

De aceea, doamnelor - dacă tot aveţi certitudinea că vă iubeşte - aţi uitat să vă mai îngrijiţi ca la început, nu vă mai interesează cât cântăriţi şi nici nu vi se mare pare atât de amuzant sau fascinant ca la început. Iar dumneavoastră, domnilor, nu mai puneţi preţ pe modul în care arătaţi şi nici nu vă mai trece prin cap să-i faceţi mici cadouri partenerei, fără să aveţi un motiv anume.

Sunteţi de mult timp împreună şi totul a devenit rutină. Ştiţi precis ce veţi face în ziua următoare, în weekenduri faceţi curat sau faceţi aprovizionarea, gătiţi, călcaţi, duceţi maşina la spălat. Pe scurt, aţi ajuns să aveţi o existenţă plictisitoare, lângă o persoană care nu vă mai stârneşte interesul. Cum au dispărut acei fluturi în stomac pe care îi simţeaţi ori de câte ori o vedeaţi? Explicaţia este simplă. Partenerul a devenit delăsător. Iar ca să nu ajungeţi să fiţi ACEL partener, trebuie să vă reamintiţi unele lucruri.

Înseamnă să mă îngrijesc, să am grijă cum sunt îmbrăcat, să fiu mereu aranjat, aşa cum eram la începutul relaţiei. Pentru că ne îndrăgostim de o persoană care pe măsură ce trece timpul se transformă în altcineva.

Aşa că, doamnelor, înainte de a vă întreba de ce partenerul preferă să vadă seara un film în loc să-şi ocupe locul în patul conjugal, uitaţi-vă puţin în oglindă. Şi răspundeţi sincer la o întrebare: vi se pare că pijamalele cu ursuleţi sunt sexi? Aşadar, ca să reintraţi în atenţia domnului, încercaţi să purtaţi nişte desuuri sexi sau chiar un costum tematic luat dintr-un sex-shop.

E o pudibonderie excesivă la femeile românce. Asimilează aceste lucruri ca fiind pline de vulgaritate. Nu despre asta este vorba. Atâta timp cât funcţionăm într-o relaţie de cuplu în care ne face plăcere să fim cu atât mai mult dacă este o relaţie stabilă e important să ne gândim la toate aspectele. Sexualitatea şi comportamentele sexuale într-un cuplu sunt foarte importante.

Ca femeie vrei să fii provocatoare pentru bărbatul tău. Nu vrea să aibă în pat un copil care se îmbracă în pijămăluţe cu pitici şi tot felul de flori pe ele. Vrea să vadă o femeie provocatoare şi sexy, asta îşi doreşte fiecare bărbat.

Acum să presupunem că nu aveţi timp seară de seară pentru tot felul de spectacole incitante pentru partenerul de viaţă. Măcar sărutaţi-l când pleacă de acasă şi când vine acasă. Aceste gesturi mici vă pot salva relaţia.

Nu cred că există cuplu care ar trebui să renunţe la obiceiul de a se săruta. Dacă renunţi la partea intimă dintr-o relaţie ajungeţi să fiţi doar doi buni prieteni.

Însă nu doar doamnele sunt responsabile pentru bunul-mers al relaţiei de cuplu. Domnii trebuie să ştie, la rândul lor, cum să menţină interesul partenerei.

Bărbaţii au la dispoziţie propriile modalităţi de a seduce permanent femeia de lângă ei. Cum ar fii cadourile, atenţiile, o surpriză la care ea nu se aşteaptă, un buchet de flori sau un cadou chiar dacă este un lucru extrem de mărunt.

Bomboanele, bileţelele lăsate ascunse prin casă şi eventual o excursie total neprevăzută, care nu trebuie să fie ceva foarte mare. Poate fii o ieşire până la munte sau doar o plimbare simplă în parc, dar să fie neprevăzută pot face acel click pe care el îl caută.

Dacă aţi încercat deja tot ce a fost posibil pentru a readuce la viaţă relaţia, dar nimic nu v-a reuşit, e cazul să apelaţi la un psiholog. În unele situaţii terapia de de cuplu este singura soluţie pentru a salva un cuplu cu probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cum păstrăm o veșnicie fluturi în stomac