Antena Meniu Search
x

Special! Cum poți să cumperi fericire

Ce este fericirea exact nu ştie nimeni. În niciun caz un bun de convenienţă vândut la colţ de stradă. Oamenii de ştiinţă spun că este doar o reacţie chimică la nivelul creierului

Vezi și

Ce este fericirea exact nu ştie nimeni. În niciun caz un bun de convenienţă vândut la colţ de stradă. Oamenii de ştiinţă spun că este doar o reacţie chimică la nivelul creierului

Filozofii pe de altă parte spun că este fie ţelul suprem al vieţii, fie rădăcina tuturor relelor. Pentru noi, cei care nu jonglăm cu ecuaţii şi concepte filozofice e mai greu să dăm o definiţie. Pentru noi, fericirea e pur subiectivă.

"Pentru fiecare dintre noi este altceva, nu cred că este un termen consacrat, s-au făcut sute, mii de studii despre fericire şi ce înţelegem prin asta. Este foarte clar că pentru o persoană în etape diferite ale vieţii, fericirea înseamnă altceva, nu există o reţetă de la a la z", spune Cristina Fulop, psiholog.

Şi, chiar dacă înţelepciunea populară ne spune că banii nu aduc fericirea, în zilele noastre nu mai este deloc valabilă. Cinicii secolului XXI spun că banii poate nu aduc fericirea. Dar o pot cumpăra. Există şi oameni care se simt fericiţi doar atunci când pot cheltui după pofta inimii. Cu cât mai mult, cu atât mai bine.

Există deci oameni care pot fi fericiţi fără bani, iar alţii care nu concep fericire fără un franc în buzunar. Totul ţine doar de felul în care privim viaţa. În concluzie, nu există o reţetă, însă există un prim pas pe care-l putem face în orice moment al zilei. Să zâmbim. Nu degeaba a spus Charlie Chaplin că o zi în care nu ai râs este o zi pierdută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Special! Cum poți să cumperi fericire