Antena Meniu Search
x

Special! Dantura câinilor trebuie protejată

Nu există câine fără probleme dentare. Uneori acestea sunt atât de mari, încât ajung să îşi piardă dinţii chiar din prima parte a vieţii

Vezi și

Nu există câine fără probleme dentare. Uneori acestea sunt atât de mari, încât ajung să îşi piardă dinţii chiar din prima parte a vieţii

Ca orice alte afecţiuni, şi acestea pot fi prevenite. Iar dacă atunci când vine vorba despre hrană, omul şi câinele sunt complet diferiţi, lucrurile se schimbă când vine vorba despre igiena orală. Soluţia stă la îndemâna oricărui stăpân de patruped: mâncare uscată cu înveliş abraziv şi periaj. Da, câinii se pot spăla pe dinţi.

Avem nevoie de o pastă, o periuţă şi multă răbdare. Cel mai sigur, animalul nu va fi deloc încântat. Tocmai de aceea, trebuie obişnuit de mic cu periajul, din spate în faţă.

Industria şi progresul ne vin şi de această dată în ajutor: pernuţele abrazive şi batoanele, cu nivel scăzut în grăsimi şi fără zahăr. Textura lor specială şi ingredientele active ajută la reducerea formării tartrului cu până la 80%. În plus, sunt o sursă importantă de proteină, grăsime şi fibre brute.

Important este ca, după ce trece de patru luni, câinele să primească un baton pe zi. Evident, unul potrivit dimensiunilor lui. Dacă nu aveţi grijă de igiena orală a câinelui, veţi constata că e plin de carii. De acord, există plombe şi chiar implant dentar special pentru ei. Dar tratamentul stomatologic la veterinar costă de câteva ori mai mult decât în cazul unui om cu probleme similare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special! Dantura câinilor trebuie protejată