Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Special! Fructele și legumele te apără de soare

Cercetătorii britanici au ajuns la o concluzie: alimentaţia bogată în fructe şi legume poate acţiona la fel de eficient ca orice cremă de protecţie

de Redactia Observator

la 15.07.2014 , 20:48

Cercetătorii britanici au ajuns la o concluzie: alimentaţia bogată în fructe şi legume poate acţiona la fel de eficient ca orice cremă de protecţie

Protecţia pielii împotriva razelor ultraviolete ale soarelui este esenţială pe timp de vară. Pentru a evita orice probleme de sănătate, medicii ne recomandă să folosim creme cu un factor de protecţie cât mai ridicat. Dar cercetătorii britanici au mers mai departe. Şi după ce au studiat ce-au studiat, au ajuns la o concluzie: alimentaţia bogată în fructe şi legume poate acţiona la fel de eficient ca orice cremă de protecţie.

Însă nu toate fructele şi legumele pot face asta. Conform medicilor, doar cele închise la culoare conţin compuşi de protecţie împotriva efectelor dăunătoare ale razelor ultraviolete.

Vezi și

Nivelul de protecţie creşte, desigur, în raport cu cantitatea pe care o cosumăm. Indicat este să nu ne limităm la un fruct sau două. Spre exemplu, un kilogram de struguri pe zi asigură un factor de protecţie 10.

O alimentaţie sănătoasă însă nu poate înlocui complet crema de protecţie solară. Metoda ideală de a ne proteja pielea este să combinăm consumul de fucte şi legume cu folosirea cremelor cu factor de protecţie ridicat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Special! Fructele și legumele te apără de soare