Antena Meniu Search
x

Special! Îngerii și demonii din grădină

Unele teorii susţin că florile, în particular, şi plantele în general posedă energie. Una care ne poate influenţa negativ sau pozitiv viaţa

Vezi și

Unele teorii susţin că florile, în particular, şi plantele în general posedă energie. Una care ne poate influenţa negativ sau pozitiv viaţa

Nu putem vorbi în numele tuturor oamenilor, dar bănuim că pentru mulţi raiul înseamnă dincolo de linişte şi pace sufletească, o câmpie nesfârşită cu toate florile universului acolo. Ceva din sinea noastră ne face să ne simţim în largul nostru în mijlocul naturii. Înconjuraţi de mirosul de iarbă proaspătă, de aromă florilor, de adierea vântului.

Dar v-aţi gândit vreodată că unele fac bine, altele vă fac rău? "Cum ne influenţează plantele? Pentru că mulţi spun nu există aşa ceva. E sufiecient să avem o plantă care miroase urât. Iată, chiar dacă nu o vedem, mirosul ei ne influenţează organul nostru olfactiv şi bineînţeles, aura", spun psihologii.

Pare ciudat la prima vedere, dar ţineţi cont că plantele şi florile lor au fost şi încă sunt o parte importantă a spiritualităţii noastre. Japonezii au transfromat îngrijirea bonsaiului într-o adevărată religie. Dar numai pentru că le permite să mediteze în timp ce-i îngrijesc.

Nu doar în culturile orientale plantele joacă un rol important. În creştinism, spre exemplu, avem busuiocul. "Acesta înlătura până şi ţânţarii, puricii, înlătura gândacii de colorado. Datorită vibraţiei crescute, reuşeşte să protejeze. Nu întâmplător busuiocul este folosit la agheasma".

Concluzia? O plantă este ca un animal de companie. Trebuie să ne fie complementar, altfel riscă să ne modifice existenţa. Tocmai de aceea persoanelor depresive sau triste le este recomandată terapia prin mirosuri şi culoare. Oricum ar fi, nu există plante rele. Chiar dacă nu credeţi în energia plantelor, ar trebui să fie suficient faptul că ele produc oxigenul pe care-l respirăm.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Special! Îngerii și demonii din grădină