Special! Insectele, hrana viitorului
Indiferent cât de ciudat vi s-ar părea, insectele reprezintă o sursă bună şi foarte ieftină de proteine. Chiar şi în aceste condiţii, românilor nici nu le trece prin cap să încerce să guste măcar dintr-o insectă.
Indiferent cât de ciudat vi s-ar părea, insectele reprezintă o sursă bună şi foarte ieftină de proteine. Chiar şi în aceste condiţii, românilor nici nu le trece prin cap să încerce să guste măcar dintr-o insectă.
Chiar şi în aceste condiţii, românilor nici nu le trece prin cap să încerce să guste măcar dintr-o insectă.
Totuşi, insectele sunt înrudite cu mult-mai-simpatizatele crustacee. Iar asta înseamnă că sunt bogate în omega 3, acizi graşi esenţiali şi microelemente. Deci sunt excelente pentru sănătate. Astfel se explică faptul că aproximativ 2 miliarde de oameni din întreaga lume - adică o treime din populaţia planetei - mănâncă zilnic insecte, preparate în fel şi chip.
În altă ordine de idei, nu vă gândiţi că - dacă vreodată veţi încerca să gătiţi insecte - veţi primi o pungă în care se agită tot felul de vietăţi. Nu. Înainte de a fi gătite, insectele sunt congelate şi abia apoi devin ingrediente. Nu mai puţin important este că fermele de insecte sunt mult mai puţin poluante decât cele de animale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰