Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Internship-ul, o "experienţă de muncă" luată în calcul la angajare!

Pentru a obţine jobul mult-visat trebuie să vă străduiţi mult. Iar asta înseamnă să lucraţi încă din timpul facultăţii.

Vezi și

 Pentru a obţine jobul mult-visat trebuie să vă străduiţi mult. Iar asta înseamnă să lucraţi încă din timpul facultăţii. Internship-ul este considerat "experienţă de muncă" şi este luat în calcul la angajare.

Ai carte, ai parte, zice un vechi proverb. Doar că este nevoie şi de multă muncă, ambiţie şi de ce nu, de un dram de noroc, pentru a reuşi profesional. Iar când experienţa de muncă lipseşte din cv, începutul poate fi foarte greu. De aceea, specialiştii în recrutare le recomandă tinerilor să înceapă să lucreze din timp, fie ca angajaţi, fie ca voluntari sau practicanţi.

O experienţă care - trecută în CV - valorează, uneori, chiar mai mult decât o diplomă de absolvire a facultăţii. Chiar dacă majoritatea tinerilor ştiu că de un internship poate depinde succesul la un interviu de angajare, nu toţi sunt dispuşi să înceapă de jos.

Perioada de practică este un câştig şi din alt punct de vedere. Îi ajută pe tineri să ia cea mai bună decizie atunci când aleg un loc de muncă. Cristian este unul dintre cei care au pornit la drum conştient fiind că, fără experienţă, îi va fi greu să îşi găsească de lucru. Acum îşi face masteratul, dar este şi angajat la o agenţie de resurse umane. Jobul nu l-a primit peste noapte, ci după ce a făcut trei internshipuri în timpul facultăţii.

Chiar dacă nu a fost foarte uşor să îmbine studiile cu serviciul, Cristian i-a convins pe toţi că merită mai mult, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Aşadar, perseverenţa şi dorinţa de muncă deschid uşi. Totul este să nu amânaţi şi să fiţi convinşi că fiecare are şansa lui de succes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Internship-ul, o "experienţă de muncă" luată în calcul la angajare!