Antena Meniu Search
x

Janina Nectara, eleva lui Oscar de la Renta

O perioadă de ucenicie petrecută în atelierul unui creator de modă consacrat este esenţială. Iar dacă respectivul creator de modă este un nume mare la nivel mondial, perioada de ucenicie devine un punct demn de menţionat în CV

Vezi și

O perioadă de ucenicie petrecută în atelierul unui creator de modă consacrat este esenţială. Iar dacă respectivul creator de modă este un nume mare la nivel mondial, perioada de ucenicie devine un punct demn de menţionat în CV

Un astfel de punct există în cartea de vizită a Janinei Nectara. Cine a învăţat-o secrete din modă? Oscar de la Renta.

Admirat de specialiştii în design vestimentar, dar şi de cei care doar iubesc frumosul, Oscar de la Renta a demonstrat de-a lungul existenţei sale că stilul şi talentul pot schimba vieţi. Şi pentru a se asigura că arta sa se va perpetua, a instruit o mulţime de tineri promiţători. Janina Nectara se numără printre cei care au avut onoarea de a-l avea profesor pe marele designer.

Pentru Janina, surprizele au început din prima zi. Fiind vorba despre o casă de modă cu o reputaţie de protejat, a trebuit să semneze un contract strict, cu prevederi dintre cele mai inedite.

Pretenţiile lui Oscar de la Renta nu erau deloc exagerate, având în vedere că absolut toate departamentele - indiferent că discutăm despre creaţie, marketing sau curierat - se aflau în acelaşi loc în care lucra şi el. Adică într-o clădire aflată în Times Square din New York. Însă regulile stricte nu i-au umbrit popularitatea de care se bucura printre subordonaţi. Cei care au lucrat direct cu Oscar de la Renta îl adorau, pur şi simplu.

La fel şi clientele sale, mai ales că designerul avea de fiecare dată ce să le ofere. Oscar de la Renta creea anual 8-10 colecţii, o performanţă pe care numai Karl Lagerfeld a mai atins-o. În orice caz, în clădirea din Times Square, intrau zilnic cel puţin 2 mari vedete care îi solicitau designerului rochii pentru evenimente. De altfel, creaţiile lui Oscar de la Renta erau prezente pe absolut toate "covoarele roşii". Un lucru normal, având în vedere că numele său era sinonim cu eleganţa primelor doamne ale Americii. Însă reputaţia şi-a construit-o în timp, pentru că - până să ajungă în Statele Unite - soţiile preşedinţilor Statelor Unite aveau alte opţiuni vestimentare.

Însă Oscar de la Renta nu a îmbrăcat doar prime doamne. Printre clientele sale fidele s-au numărat Marylin Monroe, dar şi Audrey Hepburn.

Oscar de la Renta mai era renumit pentru ceva, în afară de modă. Iubea să fie înconjurat de prieteni, pentru care organiza mese fastuoase. Punea atât de mare accent pe decorarea mesei, încât a lansat o linie de accesorii şi de obiecte de design interior cu mare succes la public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Janina Nectara, eleva lui Oscar de la Renta