Antena Meniu Search
x

Special! Legendele Bălţii Vrăjitoarelor

La margine de Bucureşti există un loc ce a născut poveşti de groază încă din anii 1400. Despre pădurea de la marginea Bucureştiului se leagă multe legende

Vezi și

Oamenii locului spun că nu pădurea e de vină pentru atragerea spiritelor, ci un loc numit Balta Vrăjitoarelor.

Despre această baltă se spune că ar fi poarta către o altă lume şi că în ea se scaldă spiritele malefice. Tot aici vin la miez de noapte vrăjitoarele şi fac cele mai puternice descântece.

Din câte spun "specialistele" în descântece, cele care se prezintă cu tot arsenalul de vrăji pe marginea bălţii se confruntă cu adevărate grădini zoologice.

Acolo se adunau numai spiritele. Se făceau în chip de oameni, în chip de şobolan, în chip de scorpie, în chip jivrid. Aşa se prefac necuraţii şi spiritele.

Mai există o poveste legată de Balta Vrăjitoarelor. Nu are legătură cu Vlad Ţepeş, ci cu seismul din 1977. Atunci autorităţile comuniste au aruncat în baltă tone de dărâmături. Dar - cu toate că apa are o adâncime de numai un metru - molozul a dispărut ca prin minune. A fost o adevărată revelaţie pentru vrăjitoarea familiei Ceauşescu, Maria Câmpina.

Deşi a descoperit-o locul destul de târziu, Maria Câmpina e sigură că balta e o sursă nesecată de energie. Doar că - spre deosebire de predecesoarele ei care luptau cu spiritele - preferă să trateze ca pe nişte musafiri pretenţioşi. Că nu se ştie când e nevoie de un spirit malefic la casa omului.

După un străvechi obicei vrăjitoresc, lucrările de la malul Bălţii nu se fac la întâmplare. Nimeni nu mişcă nimic, până când cucul nu anunţă miezul nopţii.

Maria Câmpina este convinsă că ea şi fetele ei au reuşit să transforme total Balta Vrăjitoarelor. Acum n-ar mai fi locuită de spirite rele, ci doar de spirite drăgălaşe şi amabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Special! Legendele Bălţii Vrăjitoarelor