Antena Meniu Search
x

Special! Obiceiurile care ne scad imunitatea

Sedentarismul înseamnă lipsa de efort fizic regulat şi lipsa de efort fizic în general, lucru care înseamnă o destresare mai puţină.

Vezi și

 Sedentarismul înseamnă lipsa de efort fizic regulat şi lipsa de efort fizic în general, lucru care înseamnă o destresare mai puţină. Totuşi, putem preveni scăderea imunităţii în acest caz. Specialiştii ne recomandă pauze scurte în care să facem caţiva paşi.

Principalul lucru care ne afectează sistemul imunitar este munca de birou. Totuşi, putem preveni scăderea imunităţii în acest caz. O altă cauză esenţială în scăderea imunităţii o reprezintă alimentaţia. Teoretic, ştim cu toţii că legumele şi fructele sunt benefice. Dar câţi dintre noi îşi iau la muncă fructe şi legume pe care să le ronţăie cât e ziua de lungă?!

Specialiştii nu ne recomandă însă o dietă exclusiv vegetariană. Indicat este să reducem aportul de proteine animale şi să creştem aportul de fibre alimentare din fructe şi legume. Pentru menţinerea la cote ridicate a sistemului imunitar este necesar să dormim în medie 7-8 ore pe noapte.

În consecinţă, sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă şi privarea de somn sunt principalii factori care ne slăbesc sistemul imunitari, ceea ce ne face vulnerabili în faţa bolilor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Special! Obiceiurile care ne scad imunitatea