Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Primul sat de orăşeni din România

Există mulţi orăşeni, născuţi între betoane, care s-au mutat definitiv la ţară şi înfloresc satele părăsite de părinţii sau bunicii lor.

Vezi și

 Există mulţi orăşeni, născuţi între betoane, care s-au mutat definitiv la ţară şi înfloresc satele părăsite de părinţii sau bunicii lor. O astfel de localitate renaşte încet şi sigur lângă Sibiu. Primul sat de orăşeni din România.

Bine aţi venit în Petiş. Un sat pierdut printre dealurile Sibiului, care renaşte încet, sigur şi frumos. Până acum câţiva ani şi ŢĂRANII erau o specie pe cale de dispariţie în acest sat.

Au fugit unul câte unul după viaţa lipsită de griji şi noroi de la oraş. Au rămas puţini băştinaşi. Printre ultimii supravieţuitori, această femeie. De 101 ani. Fiica ei a dat tonul repopulării satului Petiş. A regăsit aici o lume fantastică.

Apoi au venit câteva familii din Sibiu. Casele au început să prindă viaţă. În scurt timp, orăşeni din toată ţara au simţit chemarea către plaiurile străbune. Bucureştenii au descoperit aici un paradis nesperat de accesibil.

Cu 10.000 de euro, bani cu care nu şi-ar fi permis nici măcar o debara în oraş, au luat aici proprietăţi cu tot cu case. Deşi le numesc vicii, ele sunt pasiuni. Aceste familii simt că au înviat. Şi odată cu ele, a înviat şi satul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferati ca pentru masa de Paşte să preparati cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Primul sat de orăşeni din România