Specialiştii dezvăluie rolul limbajului corporal la interviul de angajare: cum putem obţine jobul dorit dintr-un simplu gest
Cercetătorii au stabilit că peste 90% din mesajul pe care dorim să îl comunicăm unei persoane este transmis prin elemente nonverbale. Aşadar, atitudinea, gesturile, postura, poziţia și expresiile noastre ne pot ajuta sau împiedica să obţinem un loc de muncă. Specialiştii au transmis câteva sfaturi cu ajutorul cărora putem să folosim comunicarea nonverbală în avantajul nostru.
"Nu ar trebui să stăm picior peste picior. Nu este o poziţie care să te ajute în timpul unui interviu, trebuie să evităm poziţiile prea relaxate. Mâinile trebuie să fie păstrate într-o poziţie cât mai naturală. Nu trebuie să faceti multe gesturi, astfel încât sa atrageţi atenţia de la ceea ce spuneţi", a spus consultantul în media si comunicare Mihai Crăciun. În ceea ce priveşte încrederea de sine, expertul a venit cu câteva ponturi.
"Înainte de a pleca spre interviu, ar trebui în primul rând să adoptăm o poziţie de încredere, care să ne ofere nouă încredere - o poziţie de conducere. Dacă avem o masă, putem să ne ridicăm şi să ne punem mâinile ca într-o şedinţă importantă, cum face şeful. Astea sunt lucrurile pe care trebuie să le faci ca să prinzi încredere", a explicat el.
Ce trebuie să faci la finalul interviului
La fel de importante sunt tonul vocii şi privirea. Încercaţi, pe cât posibil, să vă uitaţi în permanenţă în ochii angajatorului. Astfel, vă arătaţi interesaţi de ceea ce spune. Încercaţi să menţineţi şi un ton al vocii similar cu al lui. Va fi mai atent la ceea ce aveţi de spus.
"Ar trebui să întinzi mâna la final, să zâmbeşti, să-i mulţumeşti, să-i spui pe numele mic şi sa pleci. Deci tu esti cel care iniţiază asta", a mai spus Mihai Crăciun.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰