Specialiştii recomandă vaccinarea copiilor împotriva gripei, înainte de reînceperea şcolii

De Redactia Observator.
Publicat: 22.01.2021, 09:16.
Actualizat: 25.01.2021, 10:46

Oficialii de la Bucureşti vor ca elevii să revină în bănci începând cu semestrul al doilea! Decizia finală va fi luată cu o săptămână înainte de începerea cursurilor. Medicii atrag atenţia că, până atunci, cât mai mulţi elevi ar trebui să facă vaccinul antigripal. Ei nu exclud ca un val de gripă obişnuită să se suprapună peste epidemia de COVID-19.

În mai puţin de trei săptămâni, elevii din zonele cu o rată mică de infectare vor reveni în bănci. Vestea a fost primită cu mult entuziasm de părinţi.

Medicii, însă, au o mare temere. Elevii ar putea să nu se infecteze cu coronavirus, însă ar putea face boli de sezon.

Gindrovel Dumitra, medic de familie: Nu a trecut încă pericolul apariţiei unei epidemii de gripă care se poate suprapune peste o pandemie de COVID19.

Până acum, cazurile de infecţii respiratorii şi gripă nu au atins un nivel îngrijorător, pentru că şcolile au fost închise. Dar acum medicii recomandă părinţilor să-şi vaccineze antigripal copiii.

Campania de vaccinare împotriva gripei a început în toamnă

De altfel, campania de vaccinare împotriva gripei a început încă din toamnă. Însă specialiştii spun că imunizarea este posibilă şi în luna ianuarie.

Gindrovel Dumitra, medic de familie: Pentru gripă încă mai avem disponibile doze de vaccin în cabinetele medicilor de familie, respectiv se mai găsesc încă în farmacii şi acele doze cu administrare intranazală, fără injecţie.

Copiii pot face două tipuri de vaccin antigripal. Injectabil, cu virus inactiv, care este gratuit sau cu administrare nazală, pe bază de virus viu atenuat, care poate fi cumpărat cu 100 de lei, din farmacii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.