Antena Meniu Search
x

Video Natura, dată peste cap de temperaturile ridicate. Cât ne vom mai putea bucura de "primăvara" din noiembrie

Primăvara de la mijlocul toamnei dă natura peste cap. În Constanţa au înflorit corcoduşii şi liliecii. De altfel, temperaturi de peste 20 de grade Celsius s-au înregistrat zilnic luna trecută, iar acum, la început de noiembrie, au fost şi 30 de grade în sudul ţării. 

de Simona Căpşună

la 02.11.2022, 22:07

Vezi și

Andreea Filip, reporter Observator: Temperaturi pe plajă pe litoral, 23-24 de grade Celsius, briza blândă şi caldă ne aduce aminte de atmosfera de vară. Singurul detaliu care ne aminteşte totuşi de data din calendar este apa mării, care nu depăşeşte 14-15 grade Celsius. 

Cu toate acestea, constănţenii au făcut baie în mare, iar turiştii au împânzit litoralul

În ultimele zile, temperaturile au trecut frecvent peste pragul unei zile de vară şi au ajuns chiar la 29 de grade Celsius, în lunca Dunării. Temperaturi neobişnuit de mari au fost şi în Bucureşti. 

Andreea Petrescu, reporter Observator: Suntem aproape în mijlocul Bucureştiului şi la soare sunt aproximaiv 27-28 de grade Celsius. Chiar dacă pare că abia începe vara, de fapt suntem în ultima lună de toamnă şi se apropie iarna. 

Pe acelaşi subiect

În grădina familiei Popa sunt kiwi, kaki, rodii și patru tipuri de palmieri. De ani buni, clima îi ajută să crească. 

Valerica Popa, proprietar gradină: Eu îl înveleam în coceni, acum de zece ani cel puţin nu mai este învelit. Sunt aclimatizate, merg foarte bine şi la noi. 

Deși înflorește primăvară, liliacul și-a deschis floarea pentru a doua oară în acest an. 

Mircea Chipăilă, agricultor: E păcălit să intre în vegetaţie, ar fi trebuit să se oprească să intre într-un repaus vegetatativ. Din păcate, temperaturile astea fac să îl scoată din perioada respectivă şi se află în contratimp. Deci, cumva i se întâmplă ceva fără voia lui. 

Încet, încet, toamna se va instala. Ne mai bucurăm doar câteva zile de vremea caldă

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Temperaturile vor rămâne ridicate până sâmbătă, apoi vor scădea treptat astfel că săptămâna viitoare nu vor mai ajunge la 20 de grade nicăieri în ţară. În plus, ceaţa şi norii joşi vor fi fenomenele de interes mai ales noaptea şi dimineaţa, dar ploile se anunţă foarte puţine cel puţin până la mijlocul lunii noiembrie.

Spre sfârşitul lunii, temperaturile revin la normal şi vom avea în jur de 10 grade Celsius în aproape toată ţara. Estimările meteorologilor sunt, însă, sumbre: în 2100 vom avea şase luni de vară în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Natura, dată peste cap de temperaturile ridicate. Cât ne vom mai putea bucura de "primăvara" din noiembrie