Antena Meniu Search
x

Traseu aproape necunoscut, în mijlocul Bucegilor

Începutul de primăvară plin de soare este o bucurie şi pentru amatorii de drumeţii. Iar în Masivul Bucegi găsesc peisaje de poveste, mai ales dacă aleg să umble pe potecile mai puţin bătătorite

Vezi și

Începutul de primăvară plin de soare este o bucurie şi pentru amatorii de drumeţii. Iar în Masivul Bucegi găsesc peisaje de poveste, mai ales dacă aleg să umble pe potecile mai puţin bătătorite.

Scropoasa este un lac de baraj artificial, de aproape 6 hectare. Alimentează hidrocentrala de la Dobreşti, una dintre cele mai vechi din România. Toni Ioniţă a bătut toate potecile Bucegilor şi încearcă să le promoveze în rândul turiştilor.

Pe partea stângă a lacului se află capătul Cheilor Orzei. Nu departe este şi cascada Şapte Izvoare, despre care se spune că are cea mai pură apă din lume.

La Podul cu Flori, turiştii simt că au păşit pe Lună. Piatra extrasă din fosta carieră a fost utilizată la construirea barajului de la Bolboci.

Zona este şi plină de legende, care îi fascinează pe turişti. Se spune că grupuri de tătari au ajuns în România pentru a căuta locuri bogate. Purtau la ei chei mari pentru a proteja averile strânse pe drum. Însă, au ajuns în Bucegi şi au rămas facinaţi de frumuseţea babelor şi a sfinxului şi au fugit să dea de veste. Au uitat aici cheile în locul care acum se numeşte Cheile Tătarului. Legenda spune că uneori, atunci când este înnorat pe creste se văd nişte siluete şi ar fi sufletele tărarilor care îşi caută cheile de la comori.

Cei care vor să exploreze zona cu ajutorul unui ghid montan trebuie să plătească între 40 şi 110 lei, în funcţie de lungimea şi dificultatea traseului. Pe Valea Ialomiţei din Bucegi, varianta preferată de cazare este... cortul. Se găsesc camere şi la cabane, pentru 40 de lei de persoană sau în camping, unde o căsuţă se închiriază cu 50 de lei pe noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Traseu aproape necunoscut, în mijlocul Bucegilor