Antena Meniu Search
x

Spirulina, alga secolului, care a revoluționat dietele românilor! Vezi de ce ar trebui să o consumi

Românii par să fie din ce în ce mai preocupați de adoptarea unui stil de viață sănătos, așadar majoritatea dintre ei s-au aliniat deja tendințelor vegane și raw-vegane. Nu știm dacă aceștia urmează trendul islandezilor și dacă vor putea renunța complet la mâncarea de tip fast-food.

- pixabay.com

Românii par să fie din ce în ce mai preocupați de adoptarea unui stil de viață sănătos, așadar majoritatea dintre ei s-au aliniat deja tendințelor vegane și raw-vegane. Nu știm dacă aceștia urmează trendul islandezilor și dacă vor putea renunța complet la mâncarea de tip fast-food, însă este evident faptul că dietele lor au suferit transformări, în bine, în ultimii ani. Astfel, nu e de mirare că a crescut considerabil consumul de alimente naturale și că românii iau cu asalt rafturile cu produse bio ale supermarketului. Dieta românilor a fost, deci, revoluționată de anumite categorii de alimente. Printre ele, și spirulina.

Spirulina, alga care te ține departe de boli

Spirulina, o algă de culoare albastru-verzui este una dintre cele mai vechi organisme unicelulare de pe Pământ. Acestea folosesc lumină, căldură, apă și minerale pentru a produce proteine, carbohidrați, vitamine și alți nutrienți vitali. Bacteriile comestibile rezultate în urma procesului reprezintă una dintre cele mai concentrate alimente din câte există. Acestea se remarcă prin conținutul bogat în aminoacizi esențiali, precum și prin prezența în componeța sa a zece dintre cei doisprezece aminoacizi neesențiali, dar și beta-caroten, minerale, fier, acid gama-linoleic și altele. Mai mult decât atât, spirulina este sărăcăcioasă în grăsimi și sodiu și este o substanță ușor de digerat, motiv pentru care este un bun adjuvant pentru curele de slăbire.

O altă caracteristică benefică a spirulinei se leagă de conținutul său proteic (mult mai bogat chiar și decât cel al cărnii!), dar si de complexul de vitamine pe care aceasta il detine: vitamina A, B1, B2, B3, B6, B12, D, E, K. De asemenea, aceasta reprezinta o buna sursa de antioxidanti, cum ar fi clorofila, care are un rol esential pentru detoxifierea organismului si in consolidarea sistemului imunitar. Toate acestea calități nutriționale pun bazele menținerii unui stil de viață sănătos, astfel că spirulina te ține departe de boli.

Ce afecțiuni poate preveni sau trata spirulina?

Prin proprietățile pe care le are, spirulina combate o serie de afecțiuni. De exemplu, anemia este una dintre problemele de sănătate care se pot trata prin administrarea spirulinei. Tensiunea arterială, una dintre cele mai comuni boli ale secolului XXI, care afectează mare parte dintre români și care crește riscul de atacuri de cord sau accidente vasculare, poate fi și ea prevenită dacă incluzi spirulina în alimentația ta.

Spirulina, fie ea administrată sub formă de granule, pastile, sau pulbere, menține, de asemenea, sănătatea sistemului digestiv, intervenind în procesul de procesare al alimentelor consumate, prin absorbția nutrienților alimentari.

De fapt, spirulina este un superaliment care folosește la îmbunătățirea sănătății generale a corpului, prin faptul că sporește metabolismul, crește imunitatea și oferă un tonus foarte bun.

Există însă și foarte multe studii care au pornit de la ipoteza că spirulina ar avea un rol important în vindecarea diverselor forme de cancer, dar aceste concluzii nu au fost demonstrate, cel puțin nu până în prezent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Spirulina, alga secolului, care a revoluționat dietele românilor! Vezi de ce ar trebui să o consumi