Antena Meniu Search
x

Spital de campanie ridicat din donații, în Cluj-Napoca. Emil Boc: "Sperăm să nu-l utilizăm niciodată"

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost transformată în spital de campanie! Acest lucru a devenit realitate doar cu ajutorul donaţiilor. Unitatea sanitară are o capacitate de 350 de locuri, şi va fi folosită doar în cazul în care celelalte spitale nu vor mai face faţă numărului de pacienţi. Autorităţile spun, însă, că ar dori să nu fie nevoite să îl folosească vreodată.

de Redactia Observator

la 07.05.2020, 18:21

Vezi și
  • Sala Polivalentă din Cluj, transformată în spital de campanie
  • Emil Boc speră ca unitatea să nu fie folosită niciodată

Cea mai mare sală Polivalentă din ţară, în care înaintea stării de urgenţă erau organizate marile evenimente sportive, s-a transformat într-o unitate medicală de suport. Aceasta ar veni în sprijinul spitalelor clujene în cazul în care numărul de cazuri pozitive ar creşte brusc.

Mircea Abrudean, prefectul judeţului Cluj - Vorbim de o resursă logistică de ultim resort pe care sperăm să nu o operaţionalizăm niciodată. Este prevăzută în planul strategic medical de reorganizare a asistenţei spitaliceşti în judeţul Cluj pe ulitma linie, după ce epuizăm toate resursele spitaliceşti.

Unitatea de suport nu este însă dotată cu echipament medical. Acest spital de campanie este conceput doar pentru formele uşoare de manifestare ale virusului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alexandru Coman, epidemiolog - Nu este un spital, este o unitate medicală de suport. Asta înseamnă că în această unitate, dacă vom avea nevoie de ea, vor fi internaţi pacienţi asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară. Dotări medicale nu sunt la nivelul unui spital, pentru că nu este vorba de un spital

Investiţia s-a ridicat la peste un milion de lei, iar banii au provenit în totalitate din sponsorizări private. Peste 80 de medici vor fi relocați la acest spital în cazul în care celelalte unităţi medicale vor fi copleşite. Autorităţile speră să nu fie nevoie.

Emil Boc, primarul Clujului - Avem acel plan de rezervă pentru situaţii care sperăm să nu se întâmple niciodată. Este ultima linie a frontului în cadrul bătăliei împotriva coronavirus. Sperăm să nu-l utilizăm niciodată, dar, cum spune românul, paza bună trece primejdia rea.

După trecerea pandemiei, mobilierul va intra în dotarea celor de la ISU pentru a amenaja pe viitor, posibile alte spitale de campanie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Spital de campanie ridicat din donații, în Cluj-Napoca. Emil Boc: "Sperăm să nu-l utilizăm niciodată"