Antena Meniu Search
x

Video Spitalul din România în care pacienții nu au loc de gândaci. „Îmi băgam hârtie igienică în ureche, să nu mă trezesc cu vreunul”

La Spitalul de Psihiatrie din Brăila, insectele mişună peste tot: în saloane, pe paturi, pe holuri şi chiar şi în sala de mese. Conducerea spitalului spune că nu poate stârpi insectele. Clădirea este veche, iar soluţiile de dezinsecţie nu fac faţă. În acelaşi timp, Directia de sănătate publică se declară şocată şi spune că că nu a primit nicio sesizare în ultimii ani! 

de Adrian Obreja

la 27.11.2020, 15:46

Vezi și
  • Conducerea spitalului a plătit pentru insecticid aproape 20 de mii de lei
  • Direcţia de Sănătate Publică Braila spune că nu a ştiut niciodată că spitalul este invadat de insecte

Imaginile au fost surprinse de Valentin, un tânăr externat în urmă cu câteva zile din spital.

Valentin Marinescu: Din salon de peste tot. Stateam la televizor si ma ciupise unul de umar. Si la 20 de minute ma luase durerea de cap. Prin tevi, prin gresie peste tot. Seara imi era si frica sa dorm acolo. Imi bagam hartie igienica in ureche ca nu ne dadea vata, sa nu ma trezesc cu vreunul.

Am mers în acelaşi loc în care Valentin a trăit experienţa neplăcută. Şi am găsit acelaşi peisaj. Gândacii mişună peste tot, în timp ce reprezentanţii spitalului caută explicaţii pentru prezenţa lor în spital.

Andreia Gavrilescu - director medical: Am văzut ce e acolo. Gândacii erau inclusiv pe linguri.

Reporter: Cu lingurile alea oamenii mănâncă să ştiţi.

Andreia Gavrilescu - director medical: Ştiu că mănâncă cu lingurile alea.

Reporter: Dumneavoatră, sincer, dacă aţi merge într-un spital şi aţi vedea aşa ceva v-aţi simţi în siguranţă?

Andreia Gavrilescu - director medical: Nu!!!!

Andreia Gavrilescu - director medical: Nu contest faptul ca avem gandaci. Dar facem eforturi sustinute si cheltuim sume mari ca sa putem sa asiguram nivelul igienic in spital. Gandacii din ouale care au fost drpuse in zonele ascunse, crapaturi, canaleturi, cu zone calduroase, incep sa iasa.

Culmea, Direcţia de Sănătate Publică Braila spune că nu a ştiut niciodată că spitalul este invadat de insecte.

Gabriel Ciochina - director Dsp Braila: Referitor la imaginile pe care le-am vazut. Sunt ca sa zic asa putin socante, atatia gandaci care misuna prin acea locatie. Din anul 2011 de cand sunt director nu a fost niciodata nicio sesizare niciun aspect privitor la prezenta gandacilor, care sa-mi parvina in fata!

De la începutul anului, conducerea spitalului a plătit pentru insecticid aproape 20 de mii de lei. Doar ca soluţiile nu sunt eficiente. Clădirea, formată din mai multe pavilioane, este foarte veche. Şi, deşi a fost renovată de urgenţă, a rămas cu aceleaşi probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Spitalul din România în care pacienții nu au loc de gândaci. „Îmi băgam hârtie igienică în ureche, să nu mă trezesc cu vreunul”