Antena Meniu Search
x

Video Sportivi în ciuda dizabilităților. Peste 100 de copii dintr-un centru social din Cluj învață să vâslească pe lac, în caiace

Sportul este pentru oricine! O dovedesc zilele acestea membrii unei asociaţii sportive, care organizează la Cluj plimbări cu caiacul ce până acum ne păreau posibile. Mai multe persoane nevăzătoare, dar şi altele, cu diferite dizabilităţi, învaţă să vâslească pe lac, pentru ca mai apoi sa treacă la un alt nivel… pe râurile de munte.

de Redactia Observator

la 31.08.2021, 14:02

Vezi și

Este momentul în care aceşti copii dintr-un centru social din Cluj se dau pentru prima dată cu caiacul pe apă. Fac parte dintr-un program care, prin intermediul sportului, îşi propune să le arate şi partea frumoasă a copilariei. 

În total sunt peste 100 de copii care timp de 2 luni vor practica zilnic câte un sport care până acum le părea inaccesibil. Chiar şi vâslitul cu caiacul pe lac este posibil pentru persoanele cu dizabilitaţi motorii, pentru că unele ambarcaţiuni au fost adaptate special pentru ele.

Caiacul poate fi practicat şi de nevăzători. Printre cei care au tăiat luciul apei a fost şi Alex, un tânăr alpinist din Cluj, care, deşi nu vede, a cucerit cele mai înalte vârfuri din lume. 

Alex Benchea, alpinist: După sunet, după căldura soarelui, se poate şi după vânt…dar de pierdut nu am cum să mă pierd.

Ada: E prima dată şi sunt foarte încantată. La început a fost puţin mai greu până am prins mişcare, dar după am înteles şi chiar am să vin că vreu să-mi îmbunătăţesc condiţia fizică și să am mai multă forţă 

Proiectul este realizat în parteneriat cu primăria din Cluj-Napoca. Dupa ce vor deprinde noţiunile de bază, noii sportivi vor trece la următorul nivel. Un râu de munte. 

Ionuț Staicovici, Asociația Caiac Smile: Nu este greu pentru că este un sport care se învață foarte ușor, iar pe lac de exemplu noi putem să îi ghidăm ușor. Iar pe râu de munte va fi mult mai interesant pentru ei pentru că vor fi valuri, vor trebui să fie mult mai receptivi, dar putem să o facem.

Pe lângă caiac, copiii vor practica baschet, tenis de masă și tenis de câmp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Sportivi în ciuda dizabilităților. Peste 100 de copii dintr-un centru social din Cluj învață să vâslească pe lac, în caiace