Antena Meniu Search
x

Eşecul Start Up Nation. Statul trimite antreprenorii să se împrumute la bănci şi promite că le dă banii înapoi

Internetul este plin de sute de afaceri finanţate prin programul Start-up Nation care au fost scoase la vânzare!

Vezi și

Internetul este plin de sute de afaceri finanţate prin programul Start-up Nation care au fost scoase la vânzare! Oamenii au câştigat dreptul să fie finanţaţi de stat, numai că autorităţile nu le-au dat banii, deşi au trecut luni bune. Aşa că viitorii afacerişti au decis să renunţe la proiectele lor.

Producţie de cartofi congelaţi, laboratoare de cofetărie, cazane de procesare fructe şi legume sau agenţii imobiliare. Sunt afaceri pe hârtie, scoase la vânzare cu 4, 5 sau chiar 20 de mii de euro. 

Zeci de astfel de idei de afaceri în care tinerii au crezut, au sperat, au muncit pentru a le transforma în proiecte şi apoi au încercat să le ţină secrete până la aprobare sunt acum de vânzare pe internet. După ce au pierdut visele şi timpul, antreprenorii încearcă să recupereze măcar banii pe care i-au investit. 

Din peste 8.000 de proiecte Start Up Nation, doar câteva zeci au primit până acum finanţare. Restul persoanelor care au aplicat au fost trimise la bancă să ceară credit, cu promisiunea că statul le va da banii înapoi. 

În total, în ultimele 6 luni, s-au publicat circa 200 de anunţuri pentru vânzarea de proiecte Start-up Nation. Cele mai multe costă între 4.000 şi 5.000 de euro, dar sunt şi afaceri scoase la vânzare la preţuri mai mari de atât. 

Cu toate acestea, autorităţile spun că nu este nimic în neregulă în cazul vânzării acestor proiecte. Programul Start Up Nation promitea finanţare de până la 44 de mii de euro pentru cei care doresc să intre în afaceri.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Eşecul Start Up Nation. Statul trimite antreprenorii să se împrumute la bănci şi promite că le dă banii înapoi