Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Statul promite de 10 ani credite pentru studenţi, dar n-a acordat nici măcar un singur împrumut

De zece ani, statul promite credite pentru studenţi, dar n-a acordat nici măcar un singur împrumut. Avem o agenţie plătită pentru asta, însă reprezentanţii ei nu ştiu când vor putea implementa programul lansat de un deceniu.

de Redactia Observator

la 15.06.2018 , 21:39

De zece ani, statul promite credite pentru studenţi, dar n-a acordat nici măcar un singur împrumut. Avem o agenţie plătită pentru asta, însă reprezentanţii ei nu ştiu când vor putea implementa programul lansat de un deceniu. În tot acest timp, elevii care nu au bani pentru facultate sunt obligaţi să îşi abandoneze visul.

Reporterii Observatr au vrut să afe dacă un tânăr poate obţine un credit de studii prin intermediul agenţiei care de aproape zece ani îşi spune chiar aşa: Agenţia de Credite şi Burse de Studii.

"Sistemul de creditare este în implementare. Nu este momentan funcţional", a fost răspunsul primit.

Vezi și

O realitate reclamată ani la rând la Observator este neschimbată şi astăzi. Din 2009, de când a fost înfiinţată, Agenţia de Credite şi Burse de Studii nu a reuşit să acorde niciun credit. Iar orice persoană care urcă la etajul şapte al agenţiei şi cere informaţii despre un astfel de credit primeşte acelaşi răspuns halucinant. 

Un răspuns aşteaptă şi Emanuela, studentă în anul doi la Geografie. Ar vrea ca după examenul de licenţă să urmeze un master în Norvegia. 

În condiţiile de acum, nu ar putea să obţină un împrumut fără garanţii.

Agenţia de Credite şi Burse de Studii este în subordinea Ministerului Educaţiei. Teoretic, are sarcina să îi sprijine pe tinerii care au nevoie de bani pentru taxele de şcolarizare şi întreţinere.

Horia Ioniţă, reprezentant ANOSR: "Despre aceasta structura guvernamentala am putea trage o concluzie ca este extrem de obscură. Nu face mai nimic. Nu exista pana acum un sistem de creditare al studentilor sau al tinerilor."

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Statul promite de 10 ani credite pentru studenţi, dar n-a acordat nici măcar un singur împrumut