Antena Meniu Search
x

Stop accidentelor, viața are prioritate! Poliţiştii suceveni au venit cu o idee inedită pentru prevenirea tragediilor

De Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie, poliţiştii suceveni au venit cu o idee inedită pentru prevenirea unor astfel de tragedii

Vezi și

Dacă am ţine cont de bilanţul accidentelor rutiere care au avut loc pe şosele din ţară, de la începutul anului, mai că nu am mai îndrăzni să ne mai urcăm în maşină. Sute de oameni şi-au pierdut viaţa în coliziuni violente. Ieri, de Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie, poliţiştii din Suceava au venit cu o idee inedită pentru prevenirea unor astfel de tragedii.

248 de accidente rutiere grave în care 81 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 224 au fost grav răniţi. Este bilanţul negru care i-a făcut pe poliţiştii din Suceava să tragă un semnal de alarmă. 

În doar o lună de zile se înregistrează 16 persoane decedate într-un judeţ ca Suceava, ca urmare a consumului de alcool, înseamnă că trebuie să ne readaptăm şi noi tehnicile preventive.

Consumul de alcool la volan este unul dintre factorii principali care duce la tragedii pe şosele.

De Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie, poliţiştii au făcut un parteneriat cu o cafenea din oraş.

Astfel, şoferii care au consumat băuturi alcoolice sunt invitaţi să îşi lase maşinile în grija angajaţilor de la cafenea. Când vin să le recupereze, drept recompensă, vor primi micul dejun şi cafeaua din partea casei.

Ideea a venit ca urmare a accidentelor petrecute pe raza judeţului nostru şi am zis să facem ceva în plus pentru comunitate, să ajutăm.

Inovatoare şi esenţială, mai ales având în vedere urmările periculoase ale consumului de alcool şi sperăm ca cetăţenii să ia aminte şi să pună în aplicare.

În Bistriţa, ziua a fost marcată cu un moment de reculegere pentru cei cinci puşti care şi-au pierdut viaţa pe 1 Iunie, după un impact devastator cu un tren.

Accidentul în care au murit cei 5 este cel mai grav petrecut în ultimii ani în judeţ. În ultimele 10 luni, 33 de oameni şi-au pierdut viaţa pe şosele din Bistriţa-Năsăud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Stop accidentelor, viața are prioritate! Poliţiştii suceveni au venit cu o idee inedită pentru prevenirea tragediilor