Antena Meniu Search
x

Strategie INCREDIBILĂ! Cum au vrut să SCAPE patronii de la Colectiv

Patronii de la Colectiv au încercat să se pună de comun acord în privinţa declaraţiilor pe care urmau să le dea anchetatorilor, înainte ca procurorii să-i audieze

Patronii de la Colectiv au încercat să se pună de comun acord în privinţa declaraţiilor pe care urmau să le dea anchetatorilor, înainte ca procurorii să-i audieze

Cei trei s-au înţeles şi să îi facă pe anchetatori să creadă că niciunul nu ştia de activitatea celorlalţi, ba mai mult, că nu ar fi ştiut nici că în seara respectivă avea să fie susţinut un concert rock în club.

Patronii au invocat faptul că nu cunoşteau bine legea şi nu ştiau ce poziţie avea fiecare în cadrul firmei. Aceste aspecte reies din referatul întocmit de procurori şi au stat, alături de probele strânse la dosarul cauzei, în urma cercetării efectuate la faţa locului, la decizia prin care Paul Cătălin Gancea, George Alin Anastases-cu şi Costin Mincu au fost arestaţi, marţi seară, de către magistratul Judecătoriei Sectorului 4.

Procurorii au vizionat imaginile surprinse de toate cele patru camere de supraveghere montate în incinta clubului, reuşind să refacă sinistrul eveniment din seara zilei de 30 octombrie 2015.

Toţi cei trei acţionari ştiau ce se întâmplă la club

„Chiar dacă cererea pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare nu este semnată de către toţi cei trei administratori, totuşi este greu de crezut că în împrejurările în care sunt prieteni şi există relaţii foarte apropiate între ei, nu ar fi cunoscut cu toţii împrejurări concrete legate de obţinerea autorizaţiei. Mai mult, unul dintre inculpaţi a susţinut că a verificat capacitatea de a primi persoane a spaţiului administrat prin examinarea unor studii publicate pe Internet”, susţin procurorii, care îi acuză de indolenţă în ceea ce priveşte încadrarea activităţii societăţii în limitele legale şi de lipsă de preocupare în asigurarea spaţiului.

„Vinovăţia asupra acestei stări de lucruri aparţine tuturor inculpaţilor deoarece, chiar dacă unul dintre ei nu era administrator la momentul lucrărilor, totuşi acesta a ştiut şi văzut condiţiile în care se desfăşoară activitatea şi manifestările artistice, menţinând această stare cu risc de sinistru. Este de reţinut că toţi cei trei administratori nu au fost şi nu sunt străini de condiţiile legale în care se pot desfăşura activităţi similare celor din seara de 30.10.2015, deoarece cu toţii au organizat şi participat de foarte mulţi ani la astfel de manifestări”, se arată în referatul Parchetului.

Continuarea, AICI!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Strategie INCREDIBILĂ! Cum au vrut să SCAPE patronii de la Colectiv