Antena Meniu Search
x

Video Străzi transformate în piste pentru biciclete şi colectare selectivă pentru un bilet de autobuz gratuit, în săptămâna verde, la Braşov

Transport în comun gratuit, benzi întregi de șosea transformate în piste pentru bicicliști și cozi la automatul pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Așa a arătat Brașovul săptămâna trecută. Toate proiectele au fost realizate cu ocazia unei conferințe internaționale de politici publice de mediu. Miile de turiști și localnici au avut ocazia de a vedea cum e să trăiești într-un oraș verde. 

de Redactia Observator

la 13.09.2021, 09:03

Vezi și

Marşul bicicletelor a fost doar unul dintre evenimentele organizate la Forumul Orașelor Verzi. Sute de braşoveni, iubitori ai ciclismului, au ieşit la plimbare pe străzile oraşului de pe Tâmpa, străzi eliberate special pentru ei. "Mişcarea înseamnă viaţă, înseamnă prosperitate. Şi organismul trebuie, la orice vârstă, să facă mişcare", spune o localnică. Femeia şi-a aranjat cu grijă bicicleta, florile de pe coş atrăgând toate privirile. Şi nu este singura. 

"Asta e o bicicletă de 50-60 de ani, făcută de englezi. E veche, dar e pusă la punct şi merge bine" Bărbatul are 78 de ani și spune că obișnuiește să meargă săptămânal cel puțin o sută de kilometri pe două roți. E unul din motivele pentru care își dorește în Brașov o rețea de piste pe care bicicliștii să fie în siguranță. 

"Avem nevoie de o infrastructură care să conecteze toate cartierele Braşovului pe piste de bicicletă şi trasee de bicicletă", transmite Allen Coliban, primar Brașov. Pe întreaga durată a Forumului, care s-a desfăşurat între 6 și 12 septembrie, transportul în comun a fost gratuit în municipiu. Localnicii au avut la dispoziție şi un automat de reciclare care a eliberat câte un tichet pentru fiecare doză metalică sau flacon din plastic. Iar la zece tichete, brașovenii au primit gratuit câte un bilet de autobuz, cu două călătorii, pe care îl pot folosi şi de acum înainte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Străzi transformate în piste pentru biciclete şi colectare selectivă pentru un bilet de autobuz gratuit, în săptămâna verde, la Braşov