Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România, în topul ţărilor din care universităţile importante din toată lumea îşi recrutează studenţii

Suntem în topul ţărilor din care universităţile importante din toată lumea îşi recrutează studenţii

de Redactia Observator

la 17.03.2018 , 21:15

Suntem în topul ţărilor din care universităţile importante din toată lumea îşi recrutează studenţii. Multe şi-au trimis reprezentanţii la Bucureşti, zilele acestea, şi încearcă să atragă cât mai mulţi tineri talentaţi. Le oferă burse şi oportunitatea unor viitoare locuri de muncă bine plătite.

Chiar dacă este aia în clasa a unsprezecea, un elev a venit la târgul de universităţi. Caută cea mai bună facultate din Emiratele Arabe Unite, ca să-şi îndeplinească visul. 

"Caut domeniile hospitality şi business management. Mă vad într-o companie ca manager, de exemplu, un hotel. Costurile sunt destul de mari, dar dar performanta e tot mare. Ar fi 40 de mii de RON pe an", spune el.

Vezi și

România se află pe locul 5 în topul ţărilor europene cu cei mai mulţi studenţi care învaţă în străinătate, după Germania, Franţa, Italia şi Grecia. Avem mulţi tineri care învaţă în Marea Britanie, Olanda, Germania şi Statele Unite. 

Ruxandra Zaharia, organizator: "Programe de IT, marketing, managemnet, business. Sunt cautate programele de drept, de arta, de design, care se dezvoltă din ce în ce mai mult. Majoritatea cauta ceva unde sa invete o varietate de lucruri si apoi sa le puna în practica foarte usor."

Unii se orientează după ceea ce au văzut în vacanţe, alţii după oportunităţile financiare. Un an la o universitate din Marea Britanie costă aproximativ nouă mii de lire. În Olanda, peste 2.500 de euro pe an, iar în ţările nordice ca Danemarca, Suedia sau Norvegia, tinerii nu trebuie să îşi facă griji decât pentru cazare şi masă.

Alexandru Hârşu este un exemplu pentru cei care vor să studieze în străinătate. A studiat la o facultate din America, unde i s-a oferit o bursă de patru ani, de un sfert de milion de dolari. Acum vrea să facă politică în ţara lui natală. 

Numărul studenţilor care pleacă să înveţe peste hotare a crescut de la 21 de mii, acum 10 ani, la peste 35 de mii, anul trecut.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » România, în topul ţărilor din care universităţile importante din toată lumea îşi recrutează studenţii