Antena Meniu Search
x

Studenţii au intrat în febra pregătirilor pentru facultăţile de Medicină

Au început examenele! E weekend, dar sunt elevi care au intrat în febra pregătirilor pentru facultăţile de Medicină. Vor să salveze vieţi şi pentru asta trebuie să fie serioşi

Vezi și

Au început examenele! E weekend, dar sunt elevi care au intrat în febra pregătirilor pentru facultăţile de Medicină. Vor să salveze vieţi şi pentru asta trebuie să fie serioşi

Nu contează că abia s-au întors din vacanţă. Doar că nu mulţi tineri vor profesa în spitalele din România. Faceţi cunoştinţă cu următoarea generaţie de medici care va lua drumul Occidentului. La ora 8 dimineaţa, nici desenele nu ies cum trebuie. Este weekend, iar aceşti elevi au dat examen la chimie şi anatomie. Se pregătesc pentru cea mai grea admitere la facutate din România.

Pentru admiterea la Medicină, pregătirea durează cel puţin un an. Pentru ei, nu contează cât timp îşi sacrifică pentru visul lor. Sarina vrea să aibă parafă de cardiolog, deşi în copilărie avea alte înclinaţii.

Din păcate, dezmembrarea este o problemă a sistemului actual de sănătate din România. Dintre aceşti tineri, câţiva vor să rămână în ţară după ce termină studiile. Cinci candidaţi sunt pe un loc la universităţile de Medicină. Intră cu speranţa că în cei 6 ani de faculaltate, sistemul românesc va fi ca în Occindent. Aşa fac an de an aproape 3.000 de medici. Aşa a făcut şi medicul Clara Alexandrescu. A studiat şi a salvat vieţi în Italia, Franţa şi America.

Clara Alexandrescu s-a stabilit la Monaco, unde putea să aibă totul. Mai ales că străinii îi apreciază performanţele. Însă a ales să ajute România, deschizând singura clinică de recuperare cardio.

Puţini medici se reîntorc în România. Şi cum aici nu se schimbă nimic, Ministerul Sănătăţii nu poate decât să numere pierderile. 40% este deficitul de medici în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Studenţii au intrat în febra pregătirilor pentru facultăţile de Medicină